DMEN postavio klupe, sto i info tablu na prilazu Slanom jezeru

Postavljanje mobilijara je posljednja aktivnost projekta koji je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP)
1686 pregleda 0 komentar(a)
Klupe i sto, Foto: DMEN
Klupe i sto, Foto: DMEN

Društvo mladih ekologa Nikšića (DMEN) postavilo je dvije klupe, sto i info tablu na prilazu Slanom jezeru.

Mobilijar je postavljen u okviru projekta "Učinimo vode ljepšim" sa ciljem da se dodatno doprinese eko-turističkoj valorizaciji jezera.

"Klupe i sto su postavljeni na uzvišenju sa sjeverne strane jezera, odakle se pruža idealan pogled i omogućiće ugodniji boravak posjetiocima. Info tabla postavljena je pored puta i sadrži fotografije i informacije o Slanom jezeru i važna obavještenja koja se tiču kodeksa ekološkog ponašanja prilikom boravka na jezeru i prilikom bavljenja sportskim ribolovom", kazao je Miodrag Karadžić iz DMEN-a.

Postavljanje mobilijara je posljednja aktivnost projekta koji je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Kroz ovaj projekat nikšićki ekolozi su realizovali veći broj akcija poput formiranja Servisa za zaštitu voda, postavljanje kontejnera i podjelu kanti u nikšićkoj Župi, čišćenje Slanog jezera i njegove okoline, kao i puta koji vodi ka selima Bjeloševina i Morakovo, uz potok Slatišnjak, štampanje promotivnog materijala i brošure "Kodeks ekološkog ponašanja prema vodama", obilježavanje Svjetskog dana voda, organizovanje predavanja, radionica…

Bonus video: