Na Medicinskom fakultetu popunjena sva mjesta

Najveće interesovanje je za studijske programe Medicine, Farmacije i Stomatologije
1941 pregleda 0 komentar(a)
Medicinski fakultet, Foto: UCG, UCG
Medicinski fakultet, Foto: UCG, UCG

Na studijskim programima Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) popunjena su sva mjesta u prvom upisnom roku, kazala je prodekanica za nastavu tog fakulteta Aleksandra Vuksanović Božarić.

Kako je navela, interesovanje za upis je bilo u skladu sa očekivanjem i veliko za studijske programe Medicine, Stomatologije, Farmacije, Visoke medicinske škole u Beranama i Primijenjene fizioterapije u Igalu.

„Medicinski fakultet UCG upisuju najbolji đaci sa završenim srednješkolskim obrazovanjem. Sa diplomom Luča 1 prijavila su se 83 kandidata a sa diplomom Luča 2, 63 učenika“, saopštila je Vuksanović Božarić.

Prema njenim riječima, najveće interesovanje je za studijske programe Medicine, Farmacije i Stomatologije.

„Veliko interesovanje najboljih učenika reprezent je statusa Medicinskog fakulteta u obrazovnom procesu visokoškolskih instutucija u Crnoj Gori“, istakla je Vuksanović Božarić.

Vuksanović-Božarić je poželjela brucošima puno uspjeha u studiranju na Medicinskom fakultetu sa željom da budu uspješniji od svojih nastavnika i da svojim znanjima, vještinama, radom i idejama doprinesu unapređenju zdravstvenog sistema Crne Gore.

„Privilegija je biti doktor“, poručila je Vuksanović Božarić.

Bonus video: