PORUČIO DA ĆE NADLEŽNI DOĆI DO POČINILACA

Golubović: Neko će odgovarati za pomor ribe

Predsjednik Opštine Pljevlja obišao teren, kazao da je jasno da je riječ o ekološkoj katastrofi
4541 pregleda 8 komentar(a)
Golubović, Foto: Screenshot (TV Pljevlja)
Golubović, Foto: Screenshot (TV Pljevlja)
Ažurirano: 07.07.2019. 09:02h

Vijest da je došlo do ekološke katastrofe na Vezišnici i Ćehotini, te da su, kako pojedine NVO tvrde, puštene hemikalije iz TE Pljevlja, što je izazvalo pomor ribljeg fonda, izazvala je ogorčenje stanovnika Pljevalja i cjelokupne javnosti. 

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović kaže da je obišao teren, da je jasno da je riječ o ekološkoj katastrofi. Najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv odgovornih, nakon što se nedvosmisleno utvrdi ko je kriv.

"Nažalost, desilo se to u jednom trenutku kada Pljevlja pokušavaju da riješe i problem zagađenja vazduha. Došli smo u situaciju da pričamo o tako lošem događaju, gdje se desio pomor ribe. Ono što smo mi uradili po prijavi društva "Lipljen", obavijestili smo ekološkog inspektora, a inspekcija će utvrditi ko je odgovoran," rekao je Golubović. 

"Naravno, lokalna uprava nije organ koji se bavi istraživanjem, ali smo odgovorni za sve što se dešava u gradu, neko će snositi odgovornost, nadležne institucije će doći do počinilaca", rekao je on za TV Pljevlja.

Golubović kaže da su u stalnom kontaktu i sa sportsko-rekreativnim društvom Lipljen, i sa EPCG, koja je, kaže Golubović, otvorena za rješavanje problema.

"Katastrofa se desila, svjesni smo toga i riješićemo problem", rekao je on.

Istakao je da su Pljevlja krenula u partnerski odnos sa EPCG kada je u pitanju rješenje problema aerozagađenja.

On poručuje da nadležni rade svoj posao i najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv odgovornih nakon što se nedvosmisleno utvrdi ko je kriv.

“Ovo nas je sve uznemirilo. Bio sam na licu mjesta. To je katastrofa. Riblji svijet na potezu od nekoliko kilometara je stradao”, ispričao je Golubović.

Preporučujemo za Vas