OSUDILI GOVOR MRŽNJE

Uklonjen grafit iz Đenovića: Natpisi ne odražavaju mišljenje stanovnika

“Opština Herceg Novi najoštrije osuđuje počinioce koji su ispisali uvredljivi grafit u Đenovićima", navodi se u saopštenju koje su potpisali predsjednik hercegnovske opštine Stevan Katić i potpredsjednik Skupštine Miloš Konjević
3032 pregleda 8 komentar(a)
Đenovići grafit, Foto: Privatna arhiva
Đenovići grafit, Foto: Privatna arhiva

Na Vojvodića mulu u Đenovićima za sada nepoznata lica crvenim sporejom su su ispisali psovku I “Srbi” I “stoko” zbog čega su reagovali  mještani I Komunalna policija.

Natpisi poput ovoga i uopšte oni koji na bilo koji način  vrijeđaju nekoga  ne odražavaju mišljenje stanovnika I odraz  su primitivizma onih koji žele da izazovu  pažnju u mjestu koje  ima   slobodarsku tradiciju,  u kojem  nikada nije bilo  primjera nacionalnih, rasnih,  vjerskih ili bilo kojih drugih podjela, saopšteno je iz mjesne zajednice. 

“Opština Herceg Novi najoštrije osuđuje počinioce koji su ispisali uvredljivi grafit u Đenovićima", navodi se u saopštenju koje su potpisali predsjednik hercegnovske opštine Stevan Katić i potpredsjednik Skupštine Miloš Konjević. 

“Ovaj sraman, vandalski čin predstavlja udar na  tradiciju multukulturalnosti i međusobnog poštovanja, uvredu za sve građane Herceg Novog, među kojima je veliki broj onih srpske nacionalnosti. Ovim putem se izvinjavamo svim građanima i gostima našeg grada. Posebno izvinjenje upućujemo pripadnicima srpske nacionalnosti, u ime grada koji je mnogima dom, koji je prva opština nosilac ordena Svetog Save prvog reda i godinama ostaje prepoznat kao jedna od omiljenih destinacija građana Srbije”, navedeno je u saopštenju. 

Grafit je danas uklonjen.

Preporučujemo za Vas