"Prihvatiti sudski utvrđene činjenice, pridružiti se sjećanju na žrtve Srebrenice"

Savjet se, kako je saopšteno iz tog tijela, pridružio obilježavanju sjećanja na žrtve Srebrenice i iskazao poštovanje prema njima i njihovim porodicama
918 pregleda 2 komentar(a)
Srebrenica, Foto: BETA/AP
Srebrenica, Foto: BETA/AP

Savjet za građansku kontrolu rada policije pozvao je građane, medije, poslanike, predstavnike političkih partija i vjerskih zajednica da prihvate sudski utvrđene činjenice, pridruže se sjećanju na žrtve Srebrenice.

Savjet se, kako je saopšteno iz tog tijela, pridružio obilježavanju sjećanja na žrtve Srebrenice i iskazao poštovanje prema njima i njihovim porodicama.

"Pozivamo građane, medije, poslanike, predstavnike političkih partija i vjerskih zajednica da prihvate sudski utvrđene činjenice, pridruže se sjećanju i iskažu solidarnost i ne učestvuju i ne podržavaju aktivnosti koje predstavljau omalovažavanje i negiranje zločina", kaže se u saopštenju Savjeta.

To tijelo, kako su kazali, od ranije podržava pridruživanje Crne Gore državama koje njeguju sjećanje na žrtve genocida u Srebrenici.

Navodi se da Savjet, od osnivanja 2005. godine, zagovara proces suočavanja s prošlošću i doprinosi prevladavanju kulture sjećanja.

Bonus video: