U barskom vodovodu uveli nove tehnologije kontrole ispravnosti vode

"Time smo dotrajalu hlornu opremu zamijenili novom, i tako značajno poboljšali stabilan i kontinuiran tretman vode unaprjeđenjem sistema kroz instalaciju dvije boce gasnog hlora"
402 pregleda 1 komentar(a)
Bar, Foto: Shutterstock
Bar, Foto: Shutterstock

Iz DOO Vodovod i kanalizacija Bar saopštili su da su nabavkom i ugradnjom najmodernije opreme na većem broju hlornih stanica zaokružili cjelokupan sistem kontrole kvaliteta. Tehnički direktor Vodovoda Alvin Tombarević kazao je “Vijestima” da su nabavili i montirali hlorne instalacije za pet hlornih stanica na izvorištima i jednu hlornu stanicu na prepumpnoj stanici u Sutomoru.

"Time smo dotrajalu hlornu opremu zamijenili novom, i tako značajno poboljšali stabilan i kontinuiran tretman vode unaprjeđenjem sistema kroz instalaciju dvije boce gasnog hlora. Tehnološko unaprjeđenje je ugrađivanje gasnog preklopnika koji automatski prebacuje hlorisanje preko druge boce kada se prva isprazni, čime ostvarujemo kontinuirano, stabilno i bezbjedno hlorisanje vode", naveo je Tombarević.

On je dodao da su nabavljena i ugrađena i tri moderna uređaja sa detekcijom curenja hlora i neutralizacijom hlora u vazduhu “na onim hlornim stanicama gdje je stručnom analizom procijenjen najveći rizik”.

"Ovim smo ispunili najviše standarde zaštite u mogućim akcidentnim situacijama uslijed kojih može doći do ugroženosti, ljudstva, životne sredine i opreme. DOO Vodovod i kanalizacija će i u narednom periodu nastaviti modernizaciju koja ima za cilj povećanje stepena bezbjednosti i očuvanja visokog kvaliteta vode kroz uvođenje tehnoloških inovacija na hlornim i na pumpnim stanicama za čistu vodu i pumpnim stanicama za otpadnu vodu", zaključio je Tombarević.

Bonus video: