Počeli "Dani planinskog cvijeća"

876 pregleda 1 komentar(a)
Izložen veliki broj cvjetnih aranžmana, Foto: Obrad Pješivac
Izložen veliki broj cvjetnih aranžmana, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 12.07.2019. 15:34h

Izložbom zdrave durmitorske hrane, postavkama cvijetnih aranžmana, rezbarija i drugih rukotvorina nastavljena je turističko-promotivna, kulturna i zabavno-sportska manifestacija "Dani planinskog cvijeća".

Organizatori manifestacije su Opština Žabljak, lokalna Turistička organizacija i Centar za kulturu.

Od oko 50 izlagača polovinu su činili proizvođači zdrave durmitorske hrane i sve ih je organizator manifestacije novčano nagradio.

Između obilja izloženih cvijetnih aranžmana u kojima, po tradiciji, dominira livadski cvijet odomaćenog naziva "Petrovac", žiriju nije bilo lako da izabere najljepše.

Odlučili su se da najljepšim vijencem proglase onaj koji je ispleo Bojan Ostojić. Drugo mjesto osvojio je Aleksa Karadžić dok je treća nagrada pripala Jakši Čabarkapi.

Buket planinskog cvijeća najljepše je aranžirala Valentina Matović, iza nje ravnopravno Ivan Kasalica i Andrija Karadžić dok su treće mjesto takođe podijelili Borivoje Dimitrijević i Aleksandar Karadžić.

Najuređenijim dvorištem proglašeno je dvorište Stane Vojinović.

Najboljim pletiljama proglašene su Milijana Đurđić i Radojka Žugić, drugoplasirana je Biljana Karadžić, a treće mjesto podijelile se Tomana Španjević i Zelenika Obradović.

Od izloženih rezbarija žiri je za najbolju odabrao rukotvorinu Bojana Ostojića.

U sootu je planiran tradicionalni narodni sabor u Njegovuđi gdje će se održati takmičenja u skoku u dalj, bacanju kamena sa ramena, nadvlačenju konopa i, ono što izaziva najviše pažnje, trke konja razvrstanih u tri kategorije.

Sjutra će se po prvi put održati atletska takmičenja. AK "Durmitor" se potrudio da na dvije trke, dovede oko 40 atletičara iz Crne Gore, Srbije i Rusije.

Bonus video: