Protestna šetnja mještana Park šume Zagorič: "Zbog velikog pritiska nadležnih i brojnih privođenja"

"Pored brojnih pritisaka i pokušaja da sudski vještaci procjene imovunu u naselju, donijeto je i nekoliko odluka o prodaji imovine mještana na licitaciji, a na osnovu tužba porodica, kojima je zemljište vraćeno", kazao je predstavnik mještana Radovan Jeremić
5 komentar(a)
Park šuma Zagorič, sprječavanje procjene imovine porodice Vuksanović, Foto: Boris Pejović
Park šuma Zagorič, sprječavanje procjene imovine porodice Vuksanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.03.2018. 17:40h

Mještani Park šume Zagorič organizovali su danas u Podgorici protestnu šetnju, zbog kako su istakli "velikog pritsika na njih ovih dana od nadležnih i brojnih privođenja".

Stotinjak mještana, kako je kazao predstavnik Radovan Jeremić, spontano su su krenuli u šetnju prema magistrali u podgoričkom naselju Zlatica.

"Pored brojnih pritisaka i pokušaja da sudski vještaci procjene imovunu u naselju, donijeto je i nekoliko odluka o prodaji imovine mještana na licitaciji, a na osnovu tužba porodica, kojima je zemljište vraćeno", kazao je Jeremić.

On je rekao da su zbog toga mnogi mještani uznemireni.

Pokušaj procjene imovine porodice Vuksanović iz podgoričkog naselja Park šuma Zagorič spriječili su mještani tog naselja prije tri dana, zbog čega je nekoliko njih pozvano na informativni razgovor u policiju.

Mještani Park šume ranije su protestovali više od četiri mjeseca, zbog sudskih presuda da plate 35 do 40 eura kvadrat zemljišta porodicama Vučinić i Stamatović.

Porodici Vučinić vraćeno je 125.000 metara kvadratnih u Park šumi, a nasljednicima Femije Stamatović 160.000 kvadrata.

Bonus video: