Put zatrpan, u blokadi 40 porodica

Iz lokalne uprave u Andrijevici naveli su da mašine preduzeća Crnagoraput, koje je zaduženo za održavanje te važne saobraćajnice, rade na raščišćavanju odrona, ali za sada bezuspješno
0 komentar(a)
zatrpani put, Foto: Tufik Softić
zatrpani put, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 15.03.2018. 20:31h

Regionalni putni pravac Andrijevica - Trešnjevik - Kolašin u prekidu je već šesti dan, zbog velikog klizišta u mjestu Gnjili Potok. Četrdesetak domaćinstava odsječeno je od svijeta, a klizište je odnijelo i jednu mašinu.

Iz lokalne uprave u Andrijevici naveli su da mašine preduzeća Crnagoraput, koje je zaduženo za održavanje te važne saobraćajnice, rade na raščišćavanju odrona, ali za sada bezuspješno.

“Na kolovoz se sručila velika količina zemlje, blata i drveća... Pretpostavlja se da je prije toga došlo do pregrađivanja potoka preko kojeg prolazi put na način što je vodena bujica pokrenula ostatke posječenog drveća... Klizište je ujedno oštetilo i lokalni put koji vodi do zaseoka Laništa“.

Predsjednik Mjesne zajednice Kralje Milutin Đurković navodi da se put prema Trešnjeviku često nalazi u prekidu i da se saobraćajnici ne pridaje potreban značaj.

Bonus video: