Specijalna policija će i dalje vježbati gađanje na Ćemovskom

Odluku o tome treba da donesu odbornici Glavnog grada na sjednici zakazanoj za 25. jul
788 pregleda 0 komentar(a)
Ćemovsko polje, Foto: Luka Zeković
Ćemovsko polje, Foto: Luka Zeković

Glavni grad će za potrebe specijalne policije omogućiti da i dalje privremeno koriste zemljište na Ćemovskom polju, gdje bi pripadnici te jedinice vježbali gađanje.

Kako se navodi u dokumentaciji, privremena lokacija nalazi se na djelovima katastarskih parcela na području Dajbaba, a sektoru specijalne policije se prostor daje do privođenja planiranoj namjeni.

Odluku o tome treba da donesu odbornici Glavnog grada na sjednici zakazanoj za 25. jul, a kako se navodi u dokumentaciji, Uprava policije se obratila gradonačelniku 18. juna sa zahtjevom da im se omogući korišćenje privremene lokacije – improvizovanog strelišta na Ćemovskom polju u Podgorici, koju bi kao i do sada koristili u cilju realizacije vatrene obuke, imajući u vidu da pruža najbolje mogućnosti za jedinice ovog tipa.

“Od strane stručnih lica Direkcije za imovinu izvršena je identifikacija ove lokacije, kako je navedeno u članu 1 stav 2 ove odluke i takođe utvrđeno da se ona nalazi na dijelu urbanističke parcele UP1, zona D u zahvatu DUP-a „Industrijska zona 1“, čija je namjena: ‘trkačka staza’. Imajući u vidu javne poslove koje, kao državni organ, obavlja Uprava policije, ocijenjeno je da ovom zahtjevu treba udovoljiti”, navodi se u predlogu Odluke.

Na osnovu izloženog, istaknuto je, predlaže se Skupštini glavnog grada da donese odluku o davanju saglasnosti Upravi policije – Sektoru specijalne policije iz Podgorice za korišćenje privremene lokacije strelišta na Ćemovskom polju.

Pravni osnov za donošenje ove odluke, sadržan je u članu 29 stav 2 Zakona o državnoj imovini, kojim je propisano da nepokretnim i pokretnim stvarima i drugim dobrima u državnoj imovini, na kojima određena svojinska ovlašćenja vrši opština, raspolaže nadležni organ opštine u skladu sa ovim zakonom i statutom, kao i u članu 38 stav 1 tačka 9 Zakona o lokalnoj samoupravi i članu 54 stav 1 tačka 12 Statuta Glavnog grada, kojim je propisano da Skupština raspolaže imovinom.

Bonus video: