NENAJAVLJENO OBIŠAO GRANIČNI PRELAZ DEBELI BRIJEG

Nuhodžić: Turisti su mi rekli da je Crna Gora nakon ulaska u NATO izuzetno bezbjedna destinacija

"Danas sam imao nenajavljen obilazak Graničnog prelaza Debeli Brijeg prema Hrvatskoj i uvjerio sam se da službenici Granične policije rade svoj posao profesionalno, sa puno volje i sa izuzetnom ljubaznošću", rekao je Nuhodžić
5569 pregleda 12 komentar(a)
Nuhodžić na Debelom Brijegu, Foto: Vlada Crne Gore
Nuhodžić na Debelom Brijegu, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 20.07.2019. 15:45h

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić danas je nenajavljeno obišao putni granični prelaz Debeli Brijeg sa Hrvatskom i tom prilikom razgovarao sa crnogorskim graničnim policajcima i turistima sa namjerom da dobije informacije iz prve ruke o protoku saobraćaja na granici u špicu turističke sezone, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

"Danas sam imao nenajavljen obilazak Graničnog prelaza Debeli Brijeg prema Hrvatskoj i uvjerio sam se da službenici Granične policije rade svoj posao profesionalno, sa puno volje i sa izuzetnom ljubaznošću", rekao je Nuhodžić dodajući da su to potvrdili i turisti sa kojima je razgovarao na graničnom prelazu.

"To je veoma važno jer su granični policajci prvi sa kojima se susreću turisti koji će posjetiti našu zemlju i boraviti u njoj. Iskazuju iste kvalifikacije u odnosu na rad naših policijskih službenika: kažu da su maksimalno profesionalni, da su ljubazni", rekao je Nuhodžić.

Tom prilikom je iskazao priznanje policajcima koji rade na visokoj temperaturi u otežanim uslovima.

"„Ali to ništa ne utiče da oni svoj posao rade profesiojalno i ljubazno i sa puno volje da pokažu da Crna Gora želi da turistima iskaže gostoprimstvo", rekao je Nuhodžić.

On je kazao i da je bezbjednost Crne Gore činjenica koju turisti posebno ističu kao razlog izbora Crne Gore kao destinacije za odmor.

"Broj putnika koji su prešli Granični prelaz Debeli Brijeg u prvih šest mjeseci ove godine je za 20.000 veći nego u prvih šest mjeseci 2018. Pitao sam turiste: zašto dolaze u Crnu Goru. Rekli su mi da je jedan od razloga što je Crna Gora nakon ulaska u NATO izuzetno bezbjedna destinacija i da oni žele da svoj godišnji odmor provedu tamo gdje se osjećaju bezbjedno i sigurno. A Crna Gora jeste bezbjedna i sigurna destinacija" kazao je Nuhodžić.

Zajedno sa Nuhodižićem, Granični prelaz Debeli Brijeg posjetio je i pomoćnik ministra za sektor Granične policije Vesko Damjanović.

Zajedničke patrole policija Crne Gore, Srbije i Hrvatske ulivaju povjerenje turistima

Nuhodžić je danas razgovarao u Igalu sa policajcima iz Srbije i Hrvatske koji zajedno sa crnogorskom policijom već sedam godina patroliraju u crnogorskim turističkim centrima tokom sezone.

"Vaše zajedničke patrole ulivaju povjerenje onima koji dođu iz vaših država. To je dobra stvar", rekao je Nuhodžić.

Kako je saopšteno iz Vlade, policajci iz susjednih država, kazali su ministru da su zadovoljni tretmanom građana Crne Gore i turista.

U projektu koji je pokrenut 2012. godine Policija Crne Gore domaćin je kolegama iz šest država – Italije, Hrvatske, Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije i Rumunije tokom turističke sezone.

Nuhodžić je ukazao da Crnogorska policija pridaje poseban značaj ovom obliku međunarodne saradnje.

"Na ovaj način dodatno učvršćujemo temelje dalje intenzivne i bliske komunikacije i koordinacije u suprotstavljanju globalnim bezbjednosnim izazovima. Bezbjednost je jedan od brendova crnogorskog turizma i Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije ulažu maksimalne napore kako bi rezultate koje smo postigli na tom polju dodatno unapređivali, jer je činjenica da iz godine u godinu ostvarujemo sve veći napredak", rekao je Nuhodžić.

Preporučujemo za Vas