"Obnoviću kaldrmu u Starom Baru, samo obezbijedite papire"

Privrednik i filantrop Hajriz Hačko Brčvak pozvao nadležne da Starom Baru vrate stari sjaj
5995 pregleda 1 komentar(a)
Nekadašnja kaldrma, Foto: Privatna arhiva
Nekadašnja kaldrma, Foto: Privatna arhiva

Privrednik i filantrop Hajriz Hačko Brčvak koji odavno radi u Njemačkoj poručio je da će o svom trošku obnoviti kaldrmu u Starom Baru i to “isključivo kako kažu stručnjaci“, ako Opština obezbijedi papirologiju za taj projekat.

Na svečanosti otvaranja prvog starobarskog hotela “Stara čaršija” čiji je investitor, Brčvak je pozvao predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića i direktora Turističke organizacije Emila Kukalja da mu pomognu u tom naumu.

“Spreman sam da obnovim kaldrmu u Starom Baru u saradnji sa Opštinom Bar, od koje tražim samo da obezbijedi sve neophodne papire. Sa svoje strane, finansiraću postavljanje i to od materijala koji bude najpogodniji i na način za koji kažu da je najpogodniji”, poručio je Brčvak i dobio dug aplauz gostiju na svečanom otvaranju.

Žal Starobarana za starom kaldrmom, kojoj je prema tvrdnjama znalaca u staroj Jugoslaviji po ljepoti mogla parirati samo ona u Mostaru, traje skoro dvije decenije, otkako je uklonjena nakon rekonstrukcije infrastrukturne mreže. Zamijenjena je pločicama koje su međuvemenu izlizane i postale veoma klizave. U međuvremenu, bili su brojni i bezuspješni apeli mještana i nevladinih organizacija da se kaldrma vrati...

Brčvak je pozvao sve goste na otvaranju hotela da sredstva za poklone usmjere barskom Crvenom krstu, pa je prikupljeno 2.200 eura koji će biti upotrijebljeni za renoviranje Doma Crvenog krsta u Limljanima, u Crmnici.

Bonus video: