U JEKU SUĐENJA

Sinovi Miomira Mugoše nastavili prodaju: Marko prodao i poslovni prostor

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Miomira Mugoše kojom ga tereti za milionske malverzacije i postupak je u toku pred Višim sudom
28013 pregleda 27 komentar(a)
Miomir i Miljan Mugoša, Foto: Vesko Belojević
Miomir i Miljan Mugoša, Foto: Vesko Belojević

Sinovi nekadašnjeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše nastavljaju sa prodajom nekretnina u jeku suđenja koje se vodi protiv njihovog oca zbog navodnih malverzacija iz vremena dok je bio na čelu glavnog grada.

Njegov sin Marko zaključio je kupoprodajni ugovor o prodaji poslovnog prostora od 73 metra kvadratna koje je imao u mezaninu zgrade “Zetagradnja” u Podgorici, piše u listu nepokretnosti u koji su “Vijesti“ imale uvid.

Time je nastavljena rasprodaja vrijednih nekretnina nekada jedne od najuticajnih porodica u Crnoj Gori.

Marko i njegov brat Miljan prvo su, prije godinu i po, prodali poslovne prostore od po 82 kvadrata na prvom spratu poslovno-stambenog kompleksa Vektra u Podgorici, koje su godinama rentirali.

Nakon toga, Marko je prodao i luksuzni stan od 217 metara kvadratnih na šestom spratu poslovno-stambenog kompleksa

“Cijevna commerc”, nedaleko od zgrade Radio-televizije Crne Gore.

Uprkos tome, sinovi nekadašnjeg gradonačelnika i ambasadora u Sloveniji i dalje na svoje ime imaju upisane vrijedne nekretnine u Podgorci. Otac im je poklonio luksuzne kuće na Marezi - Marko ima dvospratnu od 220 kvadrata, a prvi komšija mu je brat Miljan.

Nekadašnji gradonačelnik na Marezi je imao rezidencijalni kompleks od tri kuće, izgrađene na porodičnom imanju. Na njegovo ime ostala je uknjižena najmanja kuća, dok je preostale dvije poklonio sinovima.

Na kućama je u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine upisan teret - plodouživanja u korist Miomira Mugoše, da ih može koristiti za života, ali i bez njegove saglasnosti ne mogu biti založene za uzimanje kredita.

U Podgorci se na Marka i dalje vodi stan od 215 kvadrata u luksuznoj zgradi na mjestu nekadašnje Mljekare, kao i četiri garažna mjesta.

Nekretnine u toj zgradi, komforan stan i garažna mjesta, Marko je početkom maja, kako piše u katastarskoj evidenciji, založio na ime kredita od 161.000 eura sa rokom otplate od 180 mjeseci. Banka je upisala zabranu otuđenja i opterećenja nekretnina.

Marko je osnivač nekoliko firmi. Niz godina posjeduje firmu “Monteverde”, kao i još dva preduzeća - “Skadar Lake View” i “Edmundo”, s namjerom da se bavi izgradnjom hotelskih kapaciteta na Skadarskom jezeru. Firme nemaju nekretnina u vlasništvu.

Osim porodične kuće u Tološima, Miljan je vlasnik i dva poslovna prostora od 16 i 34 kvadrata u Ulici Svetozara Markovića.

On je 2012. godine uslovno osuđen na šest mjeseci zatvora nakon što je sa ocem fizički napao glavnog urednika i fotoreportera “Vijesti” Mihaila Jovovića i Borisa Pejovića.

Kasnije je krenuo očevim stopama - u diplomatiju.

Prema Registru privrednih subjekata, na njegovo ime ne vodi se nijedna firma.

Tužilaštvo tereti oca da je oštetio Podgoricu za 6,7 miliona

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Miomira Mugoše kojom ga tereti za milionske malverzacije i postupak je u toku pred Višim sudom.

Optužnicom su obuhvaćeni direktor Direkcije za imovinu Dragan Đukić, savjetnica za imovinsko-pravne poslove Dragica Vidić i savjetnik u službi nekadašnjeg gradonačelnika Dragan Kruščić.

Oni se terete da su od jula do septembra 2009. godine pomogli Mugoši da ustupanjem gradskog građevinskog zemljišta firmi “Carine” ošteti budžet Glavnog grada za više od 6,7 miliona eura.

Preporučujemo za Vas