Rok za pljevaljsku Toplanu i šesti put probijen

Nakon izgradnje toplane u naselju Radosavac, bila bi zatvorena kotlarnica u Skerlićevoj ulici
0 komentar(a)
Pljevlja, kotlarnica, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, kotlarnica, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 14.03.2018. 09:17h

Direkcija javnih radova ponovo je odložila rok za dostavljanje ponuda za izgradnju gradske toplane u Pljevljima, vrijedne oko pet miliona eura.

To je šesti put u posljednja tri mjeseca da se rokovi produžavaju bez ikakvog obrazloženja.

Gradonačelnik Mirko Đačić ranije je kazao da se rok odlaže zbog velikog interesovanja izvođača za posao i velikog broja pitanja koja postavljaju u vezi sa realizacijom investicije.

Za nezavisnog odbornika u lokalnom parlamentu i funkcionera Demokrata Nikolu Rovčanina, rokovi se pomjeraju kako bi se polaganje kamena temeljca obavilo u toku kampanje za lokalne izbore, sredinom maja.

Prvi tender za toplanu početkom prošle godine raspisala je Opština Pljevlja, ali ga je Đačić poništio jer, kako je naveo, nijedna od četiri ponude nije bila ispravna.

Nakon toga, Državna komisija za kontrolu javnih nabavki, po žalbi učesnika, poništila je tender jer je utvrdila da ugovor o javnoj nabavci nije u skladu sa uslovima utvrđenim tenderskom dokumentacijom.

Zbog propusta u pripremi tenderske dokumentacije, Opština će morati da plati 21.400 eura plus kamatu, od čega po 8.000 eura firmama koje su podnijele žalbe na ime uplaćene naknade za vođenje postupka i 5.400 eura na ime troškova za sastavljanje žalbe.

Nova gradska toplana gradila bi se u naselju Radosavac.

Nakon izgadnje bila bi zatvorena kotlarnica u Skerlićevoj ulici u centru grada, koja je označena kao jedan od glavnih zagađivača.

Bonus video: