Rekonstrukcija starog puta prema Danilovgradu

Kompanija “Bemaks” rekonstruisaće stari put ka Danilovgradu za 2.986.814 eura
6367 pregleda 1 komentar(a)
Stari put prema Danilovgradu, Foto: Vesko Belojević
Stari put prema Danilovgradu, Foto: Vesko Belojević

Radnici kompanije “Bemaks” počeli su pripremanje terena za rekonstrukciju starog puta za Danilovgrad, dionice od Rogama do Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS). Priprema terena obuhvata sječu šiblja, drveća i rastinja na trasi koja treba da bude proširena i gdje su riješeni imovinsko-pravno odnosi.

Kompanija “Bemaks” rekonstruisaće stari put ka Danilovgradu za 2.986.814 eura, odlučila je Direkcija za saobraćaj, na čiji su tender pristigle četiri ponude. Pored “Bemaksa” učestvovale su i firme “Tehnoput-MNE” koja je bila drugorangirana, konzorcijum “Met&Alu plast” i “Gradnja-promet”, dok je ponuda firme “Crnagoraput” odbijena kao neispravna.

Kako je nedavno saopšteno iz Direkcije za saobraćaj, u toku je eksproprijacija imovine na toj dionici.

Međutim, na sjednici Vlade je prošle sedmice usvojena informacija u kojoj je istaknuto da će početi pripremni radovi i rekonstrukcija na dionicama na kojima nema imovinsko-pravnih sporova. Put će biti rekonstruisan u dužini od pet kilometara, a ugovorom je predviđeno da je rok završetka 180 dana od početka radova.

Predviđeno je da na dionici, koja je u katastrofalnom stanju godinama, bude napravljen vijadukt od 40 metara na mjestu raskrsnice za Rogame, jer sadašnja raskrsnica nije urađena prema propisima.

Bonus video: