"Alfa centar" promovisao volonterski klub

“Kroz volonterizam stičemo razne vještine i znanja koja kasnije možemo iskoristiti u radnom odnosu. Svakodnevno smo bogatiji za bar jedno iskustvo”, kazala je koordinatorka volonterskog kluba, Marina Došen
674 pregleda 0 komentar(a)
Danas u Nikšiću, Foto: Alfa Centar
Danas u Nikšiću, Foto: Alfa Centar

Volonteri „Alfa centra“ iz Nikšića, kluba koji je osnovan u aprilu ove godine, upoznali su sugrađane šta su uradili za protekla tri mjeseca i pozvali sve koji žele da im se pridruže kako bi zajednički doprinijeli boljem kvalitetu života u gradu pod Trebjesom.

„Za Dan planete, u saradnji sa Komunalnom policijom, organizovali smo akciju uklanjanja nepropisno postavljenog reklamnog materijala u centru grada. U Mostaru i Sarajevu promovisali smo turističke potencijale opština Nikšić, imali smo dvije humanitarne akcije, a prije 20 dana pružili smo pomoć organizatoru Sun Reggae festivala na Slovenskoj plaži”, kazala je koordinatorka volonterskog kluba, Marina Došen.

Klub trenutno broji 40 članova a Došen je istakla da im se svakoga dana javljaju mladi koji žele da postanu dio njihovog tima.

“Kroz volonterizam stičemo razne vještine i znanja koja kasnije možemo iskoristiti u radnom odnosu. Svakodnevno smo bogatiji za bar jedno iskustvo”, kazala je Došen i najavila aktivnosti koje slijede.

“U avgustu će biti akcija dobrovoljnog davanja krvi, organizovaćemo i veliki broj akcija u cilju očuvanja životne sredine, pomoć socijalno-ugroženim porodicama na teritoriji opštine u saradnji sa privrednim subjektima našeg grada i svakako podrška kulturnim dešavanjima, kako na lokalnom tako i na centralnom nivou”, kazala je ona.

Formiranje volonterskog kluba podržano je od strane Fondacije za aktivno građanstvo (fAKT) u okviru programa „De Facto Razvoj“ koji finansira Evropska unija, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, kroz program IPA 2016 Instrument za civilno društvo.

Bonus video: