Bar: Obnavljaju operativnu obalu Volujica

"Iz CIP-a su već dostavljeni projektni zadaci za izradu glavnih projekata rekonstrukcije postojećeg doka na obali Volujica i konstrukcije njegovog produžetka"
676 pregleda 0 komentar(a)
Volujica, Foto: AD Luka Bar
Volujica, Foto: AD Luka Bar
Ažurirano: 14.03.2018. 11:11h

U AD Luka Bar odlučili su da krenu u opravku infrastrukture na obali Volujica kako bi povećali pretovar rasutih i tečnih tereta. Tim povodom, pokrenuta je saradnja sa beogradskim Saobraćajnim institutom (CIP) radi dobijanja ekspertskog mišljenja za projekte rekonstrukcije koji su trenutno prioritet kompanije.

Predstavnici CIP-a su obišli obalu Volujica i sa izvršnim direktorom ovog AD mr Zarijom Franovićem dogovorili da do kraja sedmice dostave ekspertsko mišljenje o nužnosti nastavka sanacije nestabilne sjeverne padine brda Volujica, kako bi se u njegovom podnožju zaštitili infrastrukturni i suprastrukturni objekti.

"Iz CIP-a su već dostavljeni projektni zadaci za izradu glavnih projekata rekonstrukcije postojećeg doka na obali Volujica i konstrukcije njegovog produžetka. Projektni zadaci su dijelom urađeni na osnovu postojeće lučke dokumentacije uz konsultacije predstavnika CIP-a i odgovornih lučkih menadžera. Nakon stavljanja u funkciju svih ovih kapaciteta, potencijalni pretovar tereta na obali Volujica, bio bi i do tri miliona tona", saopštili su ovim povodom iz AD Luka Bar.

Iz ove državne kompanije ukazuju i na značaj projektnog zadatka izrade projektne dokumentacije za produženje operativne obale na Putničkom terminalu.

Bonus video: