SOS za Montenegro: U subotu u Baru branimo naše more

Organizator protesta koji su podržali građanski aktivisti iz gotovo svih crnogorskih opština je Grupa građana "SOS za Montenegro"
8007 pregleda 15 komentar(a)
Protest za spas Jadrana
Protest za spas Jadrana

Ljubitelji prirode koji minulih godina na više frontova vode borbe za očuvanje životne sredine, u subotu 27. jula u 12 sati okupiće se kod palih čempresa u Baru, u znak protesta protiv daljeg istraživanja nafte i gasa u crnogorskom podmorju.

Organizator protesta koji su podržali građanski aktivisti iz gotovo svih crnogorskih opština je Grupa građana "SOS za Montenegro".

"Ovih dana naftne kompanije intenzivno nastavljaju dalje uništavanje flore i faune našeg mora, sa krajnjim ciljem postavljanja prve u nizu planiranih naftnih platformi. Sprega nadležnih državnih institucijai naftnih kompanija ima sve elemente krivičnog djela i potrebno je hitno i momentalno obustaviti sve dalje radove i raskinuti Ugovore o koncesiji", objasnili su iz GG "SOS za Montenegro".

U znak upozorenja borci za očuvanje životne sredine održaće protestnu šetnju.

Organizatori su pozvali sve dobronamjerne građane da im se pridruže kako bi skupa izvojevali još jednu pobjedu u borbi protiv dalje devastacije prirodnog bogatsva.

Bonus video: