Ulcinj: Flajerima protiv krađa i lopova

"Problem su divlja krda bez vlasnika", kazao je Živković
851 pregleda 0 komentar(a)
Sa promocije flajera, Foto: Samir Adrović
Sa promocije flajera, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 25.07.2019. 11:30h

U cilju bezbjednijeg boravka gostiju na ulcinjskoj rivijeri tokom sezone, Odjeljenje bezbjednosti je u saradnji sa Turističkom organizacijom i Udruženjem zakupaca, izdalo reklamni materijal kojim se stanodavci i turisti upozoravaju na mogućnost krađa i daju osnovne smjernice za njihovo sprečavanje. Načelnik OB Ulcinj Arben Tagani kazao je juče na promociji flajera, da je ulcinjska policija prepoznala glavne probleme tokom sezone.

"Prvi flajer, koji smo uradili sa TO Ulcinja, namijenjen je stanodavcima i gostima. Prve da podsjeti na obaveze prilikom izdavanja smještaja a druge da upozori na krađe prilikom boravka u apartmanima i na plažama", pojasnio je Tagani.

Naveo je da će taj flajer TO podijeliti svim stanodavcima koji će sa njegovom sadržinom upoznati svoje goste. Kako je kazao, drugi flajer OB je uradio sa Udruženjem zakupaca i tiče se bezbjednog boravka gostiju na kuplaištima širom ulcinjske rivijere. Taj flajer zakupci plaža trebalo bi da kače na tablama na ulazima kupališta.

"Ponovo smo štampali i treći flajer o saobraćajnim nezgodama i pojavama lutajuće stoke na putu kroz Štoj i prema Anamalskom kraju. Flajer će dijeliti saobraćajna policija u pokušaju da nezgode na našim putevima svedemo na najniži nivo", kazao je Tagani.

Policajac u zajednici Aleksandar Živković kazao je da su krađe učestalije na parkinzima plaža nego na samim kupalištima. Naveo je i da bi stanodavci ispred kuća u kojima izdaju sobe i apartmane, trebalo da imaju i table sa vidno istaknutim kućnim redom i neophodnim obavještenjima i upozorenjima. Osvrćući se na saobraćajne nezgode sa lutajućom stokom, Živković je pojasnio da policija nema problema sa vlasničkim grlima.

"Problem su divlja krda bez vlasnika", kazao je Živković.

Sekretar Udruženja zakupaca plaža u Ulcinju Albert Kastrati kazao je da je saradnja sa Odjeljenjem bezbjednosti i Turističkom organizacijom na zadovoljavajućem nivou i izrazio nadu da će tako biti i ubuduće.

Bonus video: