Kadar Socijaldemokrata na čelu pljevaljske bolnice

Potvrđeno pisanje “Vijesti”: Stomatolog prvo imenovan za savjetnika, a potom i za vršioca dužnosti direktora
3141 pregleda 0 komentar(a)
Pljevaljska bolnica, Foto: Goran Malidžan
Pljevaljska bolnica, Foto: Goran Malidžan

Stomatolog Edo Lalović, iz redova Socijademokrata (SD), postavljen je za vršioca dužnosti direktora pljevaljske bolnice.

Time je potvrđeno pisanje “Vijesti”, koje su prošle sedmice objavile tvrdnje zaposlenih da će stomatolog biti prvo imenovan za savjetnika, a potom i za vršioca dužnosti direktora te ustanove.

Lalovića je na tu funkciju postavio je ministar zdravlja Kenan Hrapović iz iste političke partije (SD).

On je upravljanje bolnicom preuzeo 22. jula od Ernesa Gadža, koji je ostavku podnio iz ličnih razloga.

Gadžo, jedini ortoped u pljevaljskoj bolnici, na čelu te zdravstvene ustanove proveo je godinu i pet mjeseci.

Dio zaposlenih je prošle sedmice tvrdio da će Hrapović imenovati Lalovića za direktora i da je to sporna odluka, jer nije zaposlen u pljevaljskoj bolnici.

Oni su “Vijestima” kazali da je u toku izmjena sistematizacije radnih mjesta, kako bi Lalović mogao da bude zapošljen na mjesto savjetnika, a potom i imenovan za vršioca dužnosti bolnice.

Dio ljekara ocijenio je da Lalović, kao stomatolog iz privatne ustanove, ne može da pokriva funkciju vršioca dužnosti direktora, dok drugi tvrde da propisi predviđaju da to mjesto može pokrivati onaj ko je završio fakultet iz oblasti medicinskih nauka, uključujući farmaceutski i stomatološki fakultet. Upitan da prokomentariše primjedbe ljekara, Hrapović je prošle sedmice kazao da je Ernes Gadžo i dalje direktor bolnice.

“On je podnio ostavku koju još nijesam usvojio. Sve druge aktivnosti će se i dalje, kao i do sada, obavljati u skladu sa zakonom”, odgovorio je tada Hrapović.

Ljekarka Vesna Džuverović ocijenila je prošle sedmice za “Vijesti” da se pljevaljska bolnica suočava sa puno krupnih problema, od kojih je jedan i kadrovska politika, istakavši da u toj ustanovi sada rade 24 ljekara specijalista, dok je 1986. bilo zaposleno njih 64.

Ona je kazala da je Gadžo još u aprilu obavijestio zaposlene da daje neopozivu ostavku iz ličnih razloga i da su prošle sedmice iz medija saznali da će novi vršilac dužnosti direktora biti Lalović.

“U petak, 12. jula nam je zvanično saopštio da će poslije praznika za vršioca dužnosti direktora da bude izabran stomatolog Lalović. Znam da Lalović nije zaposlen u našoj ustanovi, stomatolog je, i ne znam kako je moguće da se prihvati jedne tako teške, odgovorne i zahtjevne funkcije”, kazala je Džuverovićeva.

Ona je istakla da Lalović “važi za dobrog čovjeka i stomatologa”, ali da nema bolničkog, a samim tim ni organizacionog iskustva, te da ga ne može steći za nekoliko dana.

“Pitam se šta će stomatolog da savjetuje direktora Opšte bolnice. Pitam se kada on bude postao vršilac dužnosti direktora, a njegovo mjesto savjetnika bude upražnjeno, hoće li još nekoga primiti na to mjesto”, istakla je.

Džuverovićeva tvrdi da kao jedna od 24 zaposlenih ljekara specijalista “ne dozvoljava da bilo ko potcjenjuje našu inteligenciju, smatrajući da ne vidimo kakve se igre igraju oko političkog zapošljavanja...”

Dujovićeva smijenjena prije dolaska Lalovića

Prema tvrdnjama dijela zaposlenih, vršilac dužnosti direktora do završetka konkursa za tu funkciju, trebalo je da pokriva pomoćnica direktora za medicinska pitanja, Vesna Dujović.

Oni su kazali da je Dujovićeva smijenjena po hitnom postupku i da ni njoj, a ni kolegama nije objašnjeno zašto. Dujovićeva nije odgovarala na pozive i sms poruku “Vijesti”.

Sada već bivši direktor Bolnice Ernes Gadžo prošle sedmice nije želio da komentariše dešavanja u pljevaljskoj bolnici oko izbora direktora.

Bonus video: