Radija Kolašin će biti, ali opreme još nema

"Organizovaće se nabavka opreme koja je potrebna za funkcionisanje lokalne radio-stanice“, odgovoreno je “Vijestima” iz Bulatovićevog kabineta
547 pregleda 0 komentar(a)
Opremu tvrde da će nabavljati u skladu s propisima (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Opremu tvrde da će nabavljati u skladu s propisima (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Iako je za osnivanje Radija Kolašin iz budžeta odvojeno 10.000 eura, Opština još nije kupila opremu potrebnu za funkcionisanje tog medija.

To tvrde u kabinetu predsjednika Milosava Bulatovića, demantujući nezvanične informacije da je kupovina stare opreme, po visokoj cijeni, već dogovorena.

“Nije kupljena oprema ni od jednog fizičkog lica. Kupovina opreme za Radio Kolašin biće u skladu sa zakonskim propisima. Organizovaće se nabavka opreme koja je potrebna za funkcionisanje lokalne radio-stanice“, odgovoreno je “Vijestima” iz Bulatovićevog kabineta.

Poriču i da je već poznato ko će biti zaposlen u tom javnom emiteru. Tvrde da će kriterijum za zapošljavanje “biti stručne reference iz oblasti radio-novinarstva“.

“Kroz materijale o osnivanju koji će proći skupštinsku raspravu, poštujući zakonske odredbe o osnivanju lokalnih javnih emitera, biće precizirano koliko će u prvoj fazi biti zaposlenih u Radiju Kolašinu. Osnivanje Radija Kolašina podrazumijeva potrebne zakonske procedure. Odluka o osnivanju biće pripremlljena i proći će nadležne skupštinske odbore i komisije i biti pred odbornicima SO Kolašin“, kažu u Bulatovićevom kabinetu. Objašnjavaju da je osnivanje dio “koncepcije da se kroz potrebnu i adekvatnu infomisanost javnost predoči sve što radi lokalna uprava“. Kažu da očekuju da će postojanje javnog emitera stvoriti “zajedničku energiju i koheziju na projektima u kojima svi učestvujemo i svi imaju koristi“.

Iz kabneta predsjednika Opštine napominju da nijesu zadovoljni načinom na koji “veliki“ mediji prate lokalna dešavanja.

“Svjedoci da programske koncepcije državnih emitera nekada nemaju dovoljno prostora da proprate lokalna događanja i da zbog toga kvalitetno informisanje građana treba da bude i obaveza lokalne uprave. Kolašin se razvija i razvijaće se i svakom građaninu i institucijama je potrebno kvalitetno informisanje“.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti“, odluka o osnivanju radija trebalo bi da bude pred odbornicima prije kraja avgusta, a koalicioni partneri su već dogovorili i kadrovska rješenja.

Bonus video: