Fekalije plivaju stazom u Bečićima, potoci se slivaju na plažu

Uprava hotela kazala je Vijestima da svoje goste, a ima ih više od hiljadu i po, drži praktično zatvorene i ne dozvoljava im da idu ka plaži, jer se širi nesnosan miris
35229 pregleda 51 komentar(a)
Danas u Bečićima, Foto: Vuk Lajović
Danas u Bečićima, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 29.07.2019. 17:54h

Veliki ekološki incident desio se u Bečićima, kada je sinoć došlo do otkaza pumpi na postrojenju za otpadne vode WTE na samoj plaži ispred hotela Iberostar Belvi.

Hotelska kompanija i njeno ljudstvo od sinoć su na nogama, fekalije plivaju stazom, ušle su u plažni bar, a potoci se slivaju na plažu. Uprava hotela odmah je pozvala Opštinu Budva, a gradonačelnik Marko Carević poslao je jutros ekipe Vodovoda i Komunalnog. Bio je angažovan i bager.

Iako su službenici njemačke kompanije WTE, koja upravlja postrojenjem, naveli kako je sve u redu, tehnički direktor Iberostar Belvi Petko Đogo je kazao da se tek kada su otvorili postrojenje uvidjelo da je došlo do začepljenja.

“U pitanju je nepouzadan sistem jer su se praktično sve otpadne vode koje je pumpa trebalo da usmjeri ka glavnom postrojenju u Vještici, izlile na dvijema šahtama ispred našeg i susjednog hotela Montenegro”, kazao je on.

Iako se očekivalo da je problem riješen, danas oko 16 časova ponovo je došlo do izlivanja.

“Fekalije su počele sinoć da se izlivaju, a to je trajalo tokom cijele noći, da bi se veliko izlivanje dogodilo u 11 časova. Uprava WTE samo kaže da im na kompjuteru govori da je sve u redu, a na terenu se događa pravi haos”, kazao je Đogo.

Uprava hotela kazala je Vijestima da goste hotela, a ima ih više od hiljadu i po, drži praktično zatvorene i ne dozvoljava im da idu ka plaži, jer se širi nesnosan miris. Oni su najavili sa ce podnijeti tužbu protiv WTE i tražiti odštetu zbog incidenta, jer su, kako su kazali, njima tur operatori Nekerman, TUI, Tomas Kuk najavili tužbe znog nezadovoljstva gostiju.

Bonus video: