Nova akcija spašavanja: Bez pogona ostali na probnoj vožnji čamca

"Oni su već u 20:21 ostavrili vizuelni kontakt sa čamcem, do kojeg su stuigli u 20:30", rekao je ”Vijestima”, Žarko Lukšić, načelnik UPSUL Odjeljenja za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja
7770 pregleda 5 komentar(a)
Sa akcije na moru, Foto: UPSAL
Sa akcije na moru, Foto: UPSAL
Ažurirano: 29.07.2019. 21:04h

Spasilačke jedinice Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) i večeras su uspješno odradile svoj posao. U roku od 40 minuta otkako je primljen poziv za pomoć, dežurni tim UPSAL je iz Bara stigao do ostrva Sveti Nikola kod Budve i pomogao trojici naših državljana koji su na probnoj vožnji čamca koji su kupili, ostali bez pogona.

"Pomorski operativni centar je u 19:45 primio poziv da je na dva kilometra od ostrva Sveti Nikola čamac ostao bez pogona. Već u 19:50 sa Gata V barske luke isplovio je spasilački čamac SAR-5 sa skiperima Jasminom Kokovićem i Nikolom Boškovićem. Oni su već u 20:21 ostavrili vizuelni kontakt sa čamcem, do kojeg su stigli u 20:30", rekao je ”Vijestima”, Žarko Lukšić, načelnik UPSUL Odjeljenja za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja.

Ističući da je akcija izvedena po moru jačine 3, on je dodao da su spasioci na SAR-u imali spreman akumulator koje su dodali članovima posade čamca. Nakon što je motor čamca osposobljen, oba plovila su krenula u barsku luku oko 20:40.

Bonus video: