Za državu bez barijera (Interaktivna mapa)

Pristupačnost fizičke okoline je jedan od preduslova za ostvarivanje mnogih prava osoba s invaliditetom, ali institucije u Podgorici nisu daleko odmakle sa primjenom plana
5309 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.07.2019. 16:16h

Vlada Crne Gore je oktobra 2013. godine usvojila Akcioni plan prilagođavanja objekata za pristup i kretanje lica smanjene pokretljivosti i lica sa invaliditetom, a početkom ove godine Akcioni plan MORT-a je predvidio da će blizu 400 hiljada eura biti neophodno uložiti kako bi deset objekata koji su u javnoj upotrebi u naredne dvije godine bilo prilagođeno za kretanje i upotrebu lica sa invaliditetom.

Pristupačnost fizičke okoline je jedan od preduslova za ostvarivanje mnogih prava osoba s invaliditetom, ali institucije u Podgorici nisu daleko odmakle sa primjenom plana i prilagođavanjem objekata.

Čitaoci portala "Vijesti" u prethodnom periodu su ukazali na nepristupačnost mnogih javnih ustanova i institucija za pristup i kretanje lica smanjene pokretljivosti i lica sa invaliditetom.

Sa kakvim se preprekama OSI susrijeću kada pokušavaju da pristupe nekim institucijama, pogledajte u interaktivnoj mapi portala "Vijesti".

Pozivamo Vas da nam i dalje šaljete fotografije nepristupačnih institucija i javnih ustanova, kako bi se stvorila što preciznija slika i kompletirala mapa o raspostranjenosti problema.

Fotografije možete slati na mejl portal@vijesti.me.

Bonus video: