Nuhodžić: Država mora biti servis građana

Ministarstvo unutrašnjih poslova se, kako je kazao Nuhodžić, trudi da stalno unapređuje rad
1026 pregleda 4 komentar(a)
Sa sastanka u Opštini Bar, Foto: MUP Crne Gore
Sa sastanka u Opštini Bar, Foto: MUP Crne Gore

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) u kontinuitetu poboljšava usluge i servise, a građani na šalterima potvrdili su da su usluge profesionalne i efikasne, saopštio je ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić.

On je tokom radne posjete opštini Bar i obilaska Područne jedinice za upravno-unutrašnje poslove, kazao da država mora biti servis građana.

„Država mora biti servis građana, a ministarstvo se trudi da stalno unapređuje rad“, kazao je Nuhodžić.

On je, govoreći o rezultatima rada Centra bezbjednosti Bar, naglasio da postoji trend smanjenja broja krivičnih djela, što, kako je ocijenio, pokazuje da pojačane aktivnosti policije daju rezultate.

Iz Ministarstva su ukazali da je značajno da građani imaju više povjerenja u policiju, kao i da će policijski službenici profesionalno i odgovorno postupati po njihovim prijavama.

„Jedan od prioriteta MUP i Uprave policije je poboljšanje materijalno-tehničkih kapaciteta i uslova u kojima rade policijski službenici, kako bi se građani Bara i turisti koji borave u ovom gradu i državi osjećali sigurno i bezbjedno“ ocijenio je Nuhodžić.

On je, u razgovoru sa načelnikom Centra bezbjednosti, Veskom Magovčevićem, kazao da će Ministarstvo nastojati da investiranjem u najsavremeniju opremu, omogući policiji da bude još efikasnija i spremnija da odgovori na sve izazove, a građani zadovoljniji njenim radom.

Nuhodžić se, kako su saopštili iz MUP – a, sastao i sa predsjednikom Opštine Bar, Dušanom Raičevićem sa kojim je razgovarao o bezbjednosti ljetnje turističke sezone, rješavanju stambenih potreba pripadnika službi bezbjednosti i projektu video nadzora.

Raičević je ukazao na značaj dobre i uspješne saradnje sa Upravom policije.

“Zahvalni smo pripadnicima Centra bezbjednosti na pomoći koju svakodnevno pružaju kako građanima, tako i turistima koji posjećuju naš grad”, kazao je Raičević.

On je istakao da je Bar izabran za realizaciju projekta video nadzora nad javnim površinama, i objasnio da će to doprinijeti dodatnoj sigurnosti grada.

Bonus video: