Park šuma Zagorič: Mještani spriječili procjenu imovine porodice Vuksanović

Vlasnik nelegalno izgrađene kuće Branko Vuksanović kazao je da u njoj živi sa suprugom i četvoro djece
320 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2018. 13:50h

Pokušaj procjene imovine porodice Vuksanović iz podgoričkog naselja Park šuma Zagorič spriječili su mještani tog naselja.

Sudski izvršitelj, uz asistenciju policije, odložili su danas planiranu akciju, jer se više desetina građana pobunilo zbog namjere da se uđe na imanje porodice Vuksanović.

Vlasnik nelegalno izgrađene kuće Branko Vuksanović kazao je da u njoj živi sa suprugom i četvoro djece.

Napominje da je u vrijeme kada je počeo izgradnju to bilo opštinsko zemljište, a da sada nemaju novca da isplate kompletne troškove i otplate kuću.

"Došli su danas zbog procjene kuće, da je prodaju jer mi nemamo uslova da je platimo. Traže da se plati u roku od 15 dana 15 hiljada eura i sudski troškovi 19.200 eura. Ja za to nemam uslova, odakle da platim. Ja sam već ušao u kredit da bih napravio to što sam napravio", rekao je Vuksanović, ističući da je potrebno obezbijediti plaćanje na rate.

Poručuje da će i sljedeće predstavnike suda i policije dočekati na isti način.

Nakon odlaska izvršitelja, mještani su se uputili ka kući porodice Dimovski, koju su trebali da posjete izvršitelji i policija.

Vlasnica Bosa Dimovski navodi da se njena kuća našla na licitaciji iako nije izvršena procjena.

"Oni su vršili procjenu 2012. godine i tada kuća nije bila u istom stanju, nije bilo jednog sprata. Kada je vršena procjena nama je rečeno da to rade kako bi se kuća legalizovala i da je na državnom zemljištu i da ćemo moći sve da platimo sa komunalijama na period od 20 godina i tada je cijena bila 10 eura (po kvadratu)", kazala je Dimovski.

Mještani park šume ranije su protestovali više od četiri mjeseca, zbog sudskih presuda da plate 35 do 40 eura kvadrat zemljišta porodicama Vučinić i Stamatović.

Porodici Vučinić vraćeno je 125.000 metara kvadratnih u Park šumi, a nasljednicima Femije Stamatović 160.000 kvadrata.

Galerija

Bonus video: