Bil Gejts odmara u Crnoj Gori

Gejts sa porodicom boravi u ekskluzivnom nautičko-turističkom centru Porto Montenegro, potvrdilo je “Vijestima” više gostiju
21025 pregleda 30 komentar(a)
Gejts za porodični odmor odabrao Boku, Foto: Shutterstock
Gejts za porodični odmor odabrao Boku, Foto: Shutterstock

Američki multimilijarder, osnivač i član Borda direktora “Majkrosofta” Bil Gejts, odmara u Tivtu.

Gejts sa porodicom boravi u ekskluzivnom nautičko-turističkom centru Porto Montenegro, potvrdilo je “Vijestima” više gostiju.

Odsjeda u hotelu „Regent“, a svakodnevno ga drugi gosti susreću na teniskim terenima Porto Montenego Sports Cluba, u blizini nekadašnjeg “Doma vojske” - sada upravne zgrade Porto Montenegra na Seljanovu, gdje on redovno trenira tenis.

Gejts i njegova porodica, tvrde oni koji su ih gledali, vrlo su jednostavni i spontani i opušteno uživaju u prirodnim ljepotama Tivta i Boke Kotorske, i ponudi Porto Montenegra.

Osnivač “Majkrosofta” navodno je posebno impresioniran atraktivnošću i ljepotom zaliva Boke Kotorske.

Bil Gejts (64) bogatstvo je stekao kroz “Majkrosoft” koji je najveći globalni proizvođač kompjuterskih operativnih sistema.

On je jedan od najvećih filantropa na svijetu koji svake godine izdvaja na desetine miliona dolara za razne hunanitarne i druge društveno odgovorne aktivnosti.

Gejts, prema zvaničnoj Forbsovoj listi, ima lično bogatstvo vrijedno 100 milijardi dolara, po čemu je on drugi najbogatiji čovjek na planeti, nakon vlasnika “Amazona” Džefa Bezosa koji je „težak“ 153 milijarde dolara.

Bonus video: