Kampanja barskih komunalaca

Iz opštinskog preduzeća preko društvenih mreža apelovali na građane, na ulici od juče i “pauk”
1196 pregleda 0 komentar(a)
U Šušanju smeće bacaju pored kontejnera, Foto: Radomir Petrić
U Šušanju smeće bacaju pored kontejnera, Foto: Radomir Petrić

Uporedo sa vidno pojačanim angažmanom na terenu, barski komunalci su pokrenuli i opsežnu kampanju preko društvenih mreža, kojom apeluju na građane i turiste da povedu više računa o tome gdje i kako odlažu otpad. Iz DOO Komunalne djelatnosti, na čijem je čelu odnedavno novi direktor Stevo Pejović (SD), ukazuju da u jeku turističke sezone gube dragocjeno vrijeme na čišćenje divljih deponija.

“Biće nemoguće održati nivo komunalne higijene i usluge u gradu ako dnevno budemo gubili čitavu smjenu na rješavanje nesavjesnog odlaganja otpada koje mještani i turisti odlažu suprotno Odluci o komunalnom uređenju grada. Uvažite naš rad, a prvenstveno naših radnika koji svakodnevno preko ruku prebace i preko 100 tona otpada”, objavili su iz preduzeća preko društvenih mreža.

Komunalci su pozvali građane da fotografišu, ako primijete, nepropisno odlaganje otpada i da to prijave, a fotografije dostave službi Komunalne policije na telefon broj 060000800. Od juče je u funkciji i „pauk” služba koja će raditi u dvije smjene. Komunalci su pozvali sve učesnike u saobraćaju da propisno parkiraju svoja vozila, jer će posebna pažnja „pauka“ biti usmjerena na vozila koja zauzimaju zelene površine, pješačke staze, pristupne rampe za invalidna lica, rezervisana parking mjesta za invalidna lica.

“Svaki počinilac prekršaja u ovim slučajevima moraće da izdvoji 65 eura za usluge našem preduzeću, a 34 eura službi Komunalne policije”, naveli su iz Komunalnog.

Bonus video: