Za naše studente 18 stipendija za studiranje u Kini

“Razumijevanje mladih će biti važno u nađoj daljoj saradnji. Potrebno je da imamo što više osoba, koje raumiju naše kulture”, kazao je Ji
3341 pregleda 0 komentar(a)
Ambasada Kine u Podgorici, Foto: Filip Roganović
Ambasada Kine u Podgorici, Foto: Filip Roganović

Ambasada Kine u Crnoj Gori organizovala je danas prijem za 18 crnogorskih studenata, koji su dobili stipendiju Vlade te države za 2019/2020. godinu.

Ambasador Narodne Republike Kine u Crnoj Gori, Liu Jin kazao je da će studenti upoznati tu zemlju I vidjeti da je otvoreno, a ne zatvoreno društvo.

On je roditeljima akademaca, poručio da su su napravili pravi potez time što pomažu svojhoj djeci da studiraju u Kini.

“Razumijevanje mladih će biti važno u nađoj daljoj saradnji. Potrebno je da imamo što više osoba, koje raumiju naše kulture”, kazao je Jin.

Generalna direktorica u Ministarstvu prosvjete Arijana Nikolić Vučinić je poručila da naša zemlja i Kina posljednjih godina imaju dobru saradnju na polju obrazovanja.

Ona je kazala da su studenti i njihovi roditelji napravili hrabar potez odabirom Kine za studiranje, ali da će im to donijeti nova iskustva, koja će biti u prilici kada se vrate, prenesu i svoju zemlju.

Stipendije ne obuhvataju putne troškove, a svi kandidati moraju da prođu kroz elektronsku registraciju Kineskog savjeta za stipendije.

Bonus video: