Đukanović: Da s ponosom čuvamo sklad, multietničnost i multikonfesionalnost

Uvjeren sam da će poruke mira i dobrosusjedstva doprinositi daljem blagostanju cijelog crnogorskog društva i sprovođenju novih reformi u cilju poboljšanja postojećeg kvaliteta života naših građana", poručio je Đukanović
1572 pregleda 3 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom Kurban-bajrama reisu Islamske zajednice Rifatu Fejziću i svim građanima islamske vjeroispovijesti.

On je u čestitki naveo da taj praznik podsjeća na značaj uzajamne podrške i zajedništva, kao i neprolazne vrijednosti suživota, na kojima počiva Islam.

"Neka ovaj veliki praznik bude podsticaj solidarnosti i humanosti, uz želju da s ponosom čuvamo sklad, multietničnost i multikonfesionalnost, kao najviše vrijednosti koje su pripradnici islamske vjeroispovijesti, zajedno sa svim građanima Crne Gore, vjekovima stvarali i njegovali u interesu opšteg dobra i napretka naše države", poručio je Đukanović.

Na tim temeljima su, kako je kazao, zajednički ostvareni najveći uspjehe savremene Crne Gore, obnovljena njena nezavisnost i postignuti značajni rezultati u usvajanju standarda demokratski razvijenog svijeta, kroz evropske integracije i članstvo u NATO-u.

"Uvjeren sam da će poruke mira i dobrosusjedstva doprinositi daljem blagostanju cijelog crnogorskog društva i sprovođenju novih reformi u cilju poboljšanja postojećeg kvaliteta života naših građana", poručio je Đukanović.