Za 47 hercegnovskih NVO 75.000 eura iz opštinske kase

Na konkursu za raspodjelu sredstava za projekte nevladinog sektora samo jedan je zahtjev odbijen zbog nepotpune dokumentacije
278 pregleda 0 komentar(a)
Opština Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Opština Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić

Opština Herceg Novi dodijeliće 75 hiljada eura kao podršku radu 47 nevladine organizacije koje su registrovane u Crnoj Gori, a imaju sjedište u Herceg Novom.

Organizacije su tražile pet puta više od dodjeljenih sredstava.

Najveći iznos - 8.000 eura dobila je NVO Omladinski centar za organizaciju Međunarodnog dječijeg karnevala, a najmanji NVO “Mare, Mare” (čuvari tradicije i prirode) 520 eura.

Među dobitnicima sredstava su i nevladine organizacije i udruženja Kolo srpskih sestara za projekat patronažne pomoći djeci sa invaliditetom, kroz sistem obrazovanja, Udruženje roditelja djece oboljele od dječijeg kancera – Fenix Crna Gora, Klub dobrovoljnih davalaca krvi Herceg Novi za projekat Budi human, daruj krv, Ksena za projekat „Ne budi žrtva već pobjednik“, Ruke, Velika bokeška fešta, Hercegnovsko pozorište za projekat “Daj baba glavu“.

Na konkursu za raspodjelu sredstava za projekte nevladinog sektora samo jedan je zahtjev odbijen zbog nepotpune dokumentacije.

Bonus video: