Mišnić: Ski centar će biti vodilja razvoja Mojkovca

"Uložili smo ogroman trud i sredstva kako bismo unaprijedili svaki segment, neophodan za funkcionisanje naše lokalne zajednice", kazao je predsjednik Opštine
2381 pregleda 4 komentar(a)
Sa svečanosti, Foto: Dragana Šćepanović
Sa svečanosti, Foto: Dragana Šćepanović

Dan opštine Mojkovac je prilika za osvrt na mnogo urađenog, ali i trasiranje novog pravca razvoja tog grada, rekao je predsjednik Opštine Ranko Mišnić.

Zahvaljujući saradnji sa Vladom, drugim državnim institucijama i opštinama, međunarodnim organizacijama i lokalnim preduzećima i institucijama, tvrdi on, na području tog grada započeti su, ali i završeni projekti čija se vrijednost mjeri desetinama miliona eura.

“Realizacija najvećeg mojkovačkog projekta - izgradnja ski centra na Bjelasici, teče planiranom dinamikom, pa možemo reći da će taj projekat biti vodilja razvoja naše opštine i obogatiti turisitčku ponudu Crne Gore. Uložili smo ogroman trud i sredstva kako bismo unaprijedili svaki segment, neophodan za funkcionisanje naše lokalne zajednice. Radili smo na unapređenju putne infrasturkture, razvoju poljoprivrede, turizma, malog i srednjeg preduzetništva, zaštiti životne sredine, unapređenju socijalne politike, kreiranju povoljnog ambijenta za razvoj kulture i sporta...”, rekao je Mišnić na svečanoj sjednici Skupštine opštine, kojom je obilježen praznik.

Prema njegovim riječima, lokalna uprava shvta značaj partnerstva u savremenom društvu, pa učvršćuje postojeća i gradi nova.

Naredni period, najavljuje predsjednik Opštine, obilježiće ulaganje intelekta, energije i emocije, vjera u sopstvene resurse i ambijent, u kojem će lokalna uprava biti snažna podrška svakoj novoj ideji, koja bi unaprijedila Mojkovac.

“S pogledom naprijed i željom da svaki od započetih projekata uradimo zajedničkim snagama, da se pred našim očima ostvaruju vizije postavljene mnogo prije nas, a namijenjene onima koji tek dolaze - čestitam vam Dan opštine", poručio je on Mojkovčanima.

Predsjednik SO Dragomir Mrdak kazao je da u Mojkovcu nije bilo nikad više infrastrukturnih projekata i da budžet i agro budžet nikad nijesu bili veći.

“Ubijeđen sam da ćemo znati da iskoristimo šansu koju nam pružaju privredni, poljoprivredni i turistički potencijali i da ćemo, uz kvalitenu saradnju sa Vladom, stvoriti uslove za valorizaciju postojećih i planiranih projekata. S razlogom smo zadovoljni i možemo s optimizmom čekati svaki naredni rođendan opštine", kazao je on.

Svečanoj sjednici SO prisustvovali su, između ostalih, ministarka javne uprave Suzana Priblilović, ministar odbrane Predrag Bošković, predstavnici ambasade Hrvatske i Diplomatske misije Azerbejdžana, predsjednici crnogorskih i opština iz regiona sa kojima mojkovačka lokalna uprava sarađuje.

Bonus video: