Donori dobro, i Hamed stao na noge

Lukačević je, kako je ispričala, ranije nekoliko puta donirala krv, te dodala da će nakon ove intervencije u kojoj je donirala i kožu, "svaki ožiljak biti priča za sebe"
5574 pregleda 1 komentar(a)
Anđela Lukačević, Foto: Privatna arhiva
Anđela Lukačević, Foto: Privatna arhiva

Anđela Lukačević (23) iz Podgorice oporavlja se na Klinici za opekotine i plastičnu hirurgiju u Beogradu, gdje joj je nedavno urađena intervencija skidanja dijela kože sa obje strane butina, koju je donirala mladiću iz Bijelog Polja, Hamedu Hasanoviću.

Zahvaljujući toj donaciji, Hasanović je prije dva dana stao na noge i već komunicira, saopšteno je “Vijestima” iz podgoričke firme “Arming”, gdje je Bjelopoljac zaposlen.

Hasanović je 1. avgusta povrijeđen na izgradnji prioritetne dionice auto-puta Bar - Boljari.

On je u strujnom udaru na pruzi, dok je preko šina prenosio žicu za armiranje, zadobio teške opekotine na 60 odsto tijela.

Iako je bio životno ugrožen, ljekari Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), kako je tada saopšteno, uspjeli su da stabilizuju njegovo zdravstveno stanje, nakon čega je Hasanović prebačen na dalje liječenje u Beograd.

Anđela Lukačević nije u srodstvu sa Hasanovićem, ali je to nije spriječilo da pomogne mladiću za čiji je oporavak bilo neophodno presađivanje kože.

"Hamed je muž moje dugogodišnje prijateljice. Kad sam čula šta se desilo, osjećala sam da mu je potrebna pomoć, da ja mogu da pomognem i ponudila sam da doniram kožu. Operacija je završena u četvrtak i sve je dobro prošlo. Svi se oporavljamo i nadam se da ćemo brzo kući", kazala je "Vijestima" dvadesettrogodišnja djevojka iz Podgorice.

Lukačević je, kako je ispričala, ranije nekoliko puta donirala krv, te dodala da će nakon ove intervencije u kojoj je donirala i kožu, "svaki ožiljak biti priča za sebe".

Uz Lukačević, kako su “Vijestima” kazali iz firme "Arming", kožu za Bjelopoljca donirao je i njegov kolega Rafet Fejzić (45) iz Rožaja, te Hasanovićev stric i brat od strica.

Fejzić je "Vijestima" ispričao da su on i Hamed ne samo kolege, već i prijatelji, te da je zbog toga i odlučio da pomogne i donira kožu za njegovo liječenje.

Na dijelu gradilišta dionice auto-puta gdje je Hasanović povrijeđen, radove izvodi građevinska firma "Bemax", podizvođač kineske kompanije za izgradnju puteva i mostova (CRBC).

Nakon nesreće, direktor kompanije "Bemax" Veselin Kovačević nije želio da komentariše događaj, jer, kako tvrdi, nije riječ o njihovom radniku.

Tada je rekao i da "nijedan radnik ‘Bemaxa’ nije povrijeđen u 2019. godini".

U CRBC-u su tada kazali da ne može biti riječ ni o njihovom radniku, jer na Smokovcu gradi samo crnogorski podizvođač - građevinska firma "Bemax".

Saopštili su i da tamo nisu angažovani radnici njihove kompanije.

I Ministarstvo saobraćaja i pomorstva saopštilo je da na tom dijelu radove izvodi kompanija "Bemax", ali nisu sa sigurnošću znali čiji je radnik povrijeđen.

Od 2015. godine, kada je počela izgradnja dionice Smokovac-Uvač-Mateševo, na radovima su poginula četiri radnika.

Svi su bili radnici kineske kompanije CRBC.

Bonus video: