INTERVENCIJU VATROGASACA OTEŽAVAO JAK VJETAR

Požar u marini u Baru: Uništen brod ruskog državljanina i drvene barke

Uzrok izbijanja požara utvrdiće istraga
26492 pregleda 4 komentar(a)
Požar u marini u Baru, Foto: Radomir Petrić
Požar u marini u Baru, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 15.08.2019. 19:01h

U požaru koji je pod još zvanično nerazjašnjenim okolnostima izbio jutros nešto poslije pet sati u marini u Baru potpuno je uništen ribarski brod u vlasništvu ruskog državljanina i stare drvene barke koje su bile u raspremi na suvom vezu, a njihov tačan broj još nije utvrđen.

Požar je izbio u dijelu marine gdje se nalaze ribarski brodovi kod lukobrana marine.

Portparol Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Bar Radovan Đurišić kazao je "Vijestima" da se očekuje dolazak sudskog vještaka za požare, eksplozije i havarije iz Podgorice čijim će vještačenjem biti poznat uzrok izbijanja plamena.

On je dodao da je prema prvim podacima od uništenih plovila u plovnom stanju bio samo plastični brod ruskog državljanina koji je bio na remontu na suvom vezu i da se pretpostavlja da nema više od pet uništenih plovila.

Načelnik Službe zaštite Opštine Bar Amir Muslić rekao je "Vijestima" da su vatrogasci primili poziv za intervenciju u 5.19 i da su zbog jakog vjetra koji je sa ruskog broda prebacio vatru na stare "drvenjake" imali pune ruke posla, skoro sat i po.

"Odmah je upućena kompletna smjena od 11 vatrogasaca koji su požar lokalizovali u šest sati, a akcija je potpuno završena u 6.41", rekao je Musić "Vijestima".

Uzrok izbijanja požara utvrdiće istraga.

Marina Bar: Više puta smo nalagali vlasnicima da uklone rashodovana plovila

Iz AD Marina Bar saopštili su da požar nije izbio na području koji marina koristi u komercijalne svrhe za smještaj plovila na suvi vez.

Navode da je požar izbio na području na kojem se već duže vrijeme nalaze rashodovana plovila i ostaci starih brodova i drvenih barki.

"Marina Bar je u više navrata naložila vlasnicima plovila da uklone iste, što nije učinjeno. Ovim putem AD Marina Bar obavještava vlasnike plovila i korisnike usluga da su sva plovila i lica u marini bezbjedna, te da usljed nastalog požara nije bilo oštećenja na istim", navodi se u saopštenju AD Marina Bar.