Otvoren novi studio RTV Herceg Novi

Na svečanom otvaranju prikazan je kratak film koji dokumentuje radio-televizijski istorijat medijske tradicije Herceg Novog
1788 pregleda 0 komentar(a)
Sa otvaranja
Sa otvaranja

Simboličnim puštanjem TV signala, predsjednik Opštine, Stevan Katić otvorio je je sinoć u prizemlju Dvorane park novi studio javnog servisa Radiotelevizije (RTV) Herceg Novi.

“Tehnički preduslovi su ispunjeni, slijedi najzahtjevniji dio, a mi vjerujemo da kolektiv RTVHN ima energiju, inspiraciju, znanje i volju da kreira programske sadržaje koje ćemo rado slušati, gledati i čitati. RTVHN biće plaforma za razmjenu informacija, ideja i mišljenja, na koju su svi dobrodošli. Vjerujemo da će značajno doprinijeti promociji grada, te predstavljati prozor cijelom svijetu u Herceg Novi”, kazao je Katić.

On je kazao da je misija radija, televizije i portala, “da budu hronika života u Herceg Novom, da obrazuju i zabave, poštujući profesionalne standard”.

Predsjednik Savjeta Radio Televizije Herceg Novi Savo Niković kazao je da su iskusni radijski lisci i mlade TV snage , spremne da vrate nekakada prepoznatljiv pučki, novski šmek vodeći se Platonovim riječima “Neka ti usta budu vjerni otkucaj srca”.

“Bez obzira na dileme građana, politike, struke….. mora se uočiti da javni servisi opstaju i da su pokazali svojevrsnu vitalnost, koja proizilazi iz podrške osnivača i javnih prihoda, ali svakako i iz posebne misije, tj. činjenice da javni servis ima drugačiji zadatak od privatnih medija , kazala je izvršna direktorica RTVHN Dubravka Perović.

Na svečanom otvaranju prikazan je kratak film koji dokumentuje radio-televizijski istorijat medijske tradicije Herceg Novog.

Bonus video: