U Bijelom Polju otvorena moderna teretana, uloženo 22 hiljade eura

Otvaranju teretane su prisustvovali i najbolji crnogorski odbojkaši, koji već drugu sedmicu borave u Bijelom Polju, u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo
1795 pregleda 0 komentar(a)
Sa otvaranja teretane
Sa otvaranja teretane

Savremena teretana u koju je uloženo 22 hiljade eura otvorena je danas u sportskoj dvorani Nikoljac.

“Otvaranje ovog modernog prostora dio je obećanja koje je opština dala sportistima tog grada”, kazao je Petar Smolović, predsjednik Opštine, podsjećajući da je Opština zajedno sa sa Ministarstvima sporta i prosvjete potpuno rekonstruisala fiskulturnu salu osnovne škole ”Marko Miljanov”, i adaptirala salu Elektro ekonomske škole.

Otvaranju teretane su prisustvovali i najbolji crnogorski odbojkaši, koji već drugu sedmicu borave u Bijelom Polju, u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo.

Smolović se zahvalio Odbojkaškom savezu Crne Gore, što je izabrao Bijelo Polje za obavljanje jednog dijela priprema i poželio uspjeh na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Predsjednik je podsjetio na činjenicu da se u Bijelom Polju sportom bavi oko 2000 djece, a da je za Opštinu važno što su klubovi završili ili su u završnoj fazi procesa preregistracije i usklađivanja sa novim zakonom o sportu.

Direktor JU Centar za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić je rekao da se ovim ulaganjem žele stvoriti uslovi za dalji razvoj sporta u našoj opštini, što će sportistima pomoći u postizanju što boljih rezultata.

“Teretana ima preko 40 rekvizita, a fokus nam je bio na dobavljanju olimpiskog programa, koji je namijenjen za funkcionalnu snagu profesionalnih sportista, Cilj je da ova teretana stvori uslove da u bliskoj budućnosti imamo kvalitetne rezultate naših sportista”, rekao je Maslovarić.

Selektor Veljko Bašić, se zahvalio svima u Bijelom Polju, koji pomažu da uslovi za trening i pripreme budu na visokom nivou.

“Mi smo i na početku kvalifikacionog ciklusa za plasman na Evropsko prvenstvo boravili u Bijelom Polju i mogu reći da se svi mi članovi reprezentacije Crne Gore, osjećamo jako prijatno u ovom gradu. Uslovi za rad su odlični, a jako mi je drago da se sportski sadržaji proširuju i što radite na unapređenju sportske infrastrukture”, rekao je selektor reprezentacije Crne Gore, Veljko Bašić.

Bonus video: