Policija: Vjerski obredi na Ivanovim koritima zabranjeni iz bezbjednosnih razloga

"MCP je uložila tužbu Upravnom sudu na rješenje Odjeljenja bezbjednosti Cetinje. Upravni sud je cijenio navode tužbe i presudom je odbio tužbu MCP kao neosnovanu", saopšteno je iz Uprave policije
5331 pregleda 13 komentar(a)
Danas ispred crkve na Ivanovim koritima, Foto: Mitropolija.com
Danas ispred crkve na Ivanovim koritima, Foto: Mitropolija.com

Vjerski obred na Ivanovim koritima Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC) i Mitropoliji crnogorsko – primorskoj (MCP) Srpske pravoslavne crkve zabranjen je iz razloga bezbjednosti, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz Mitropolije crnogorsko primorske ranije je saopšteno da je Uprava policije zabranila sveštenstvu i vjernicima da na Preobraženje u crkvi posvećenoj ovom prazniku na Ivanovim koritima služe liturgiju povodom slave tog hrama.

"Odeljenje bezbjednosti Cetinje je, jer su se stekli zakonski uslovi za to, zabranilo rješenjem okupljanje – vjerski obred i Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC) i Mitropoliji crnogorsko – primorskoj (MCP) Srpske pravoslavne crkve, na istom mjestu – u crkvi na Ivanovim koritima i istog dana – 19.08.2019. godine, iz razloga bezbjednosti. MCP je uložila tužbu Upravnom sudu na rješenje Odjeljenja bezbjednosti Cetinje. Upravni sud je cijenio navode tužbe i presudom je odbio tužbu MCP kao neosnovanu, navodeći da su navodi tužbe bez uticaja na donošenje drugačije sudske odluke", saopšteno je iz policije.

Bonus video: