AUTOMOBIL OSTAVILE ISPRED LOKALA U PLAVU

Poljakinja i Njemica pronađene iznad Vusanja

Majka planinarke iz Njemačke, nakon što joj se kćerka nije javljala, kontaktirala Interpol u Visbadenu, a oni kolege u Podgorici
23128 pregleda 6 komentar(a)
Za turistkinjama iz Poljske i Njemačke bila organizovana potraga, Foto: Privatna arhiva
Za turistkinjama iz Poljske i Njemačke bila organizovana potraga, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 19.08.2019. 20:59h

Njemice Veronika Majer i Poljakinja Agata Patiček pronađene su žive danas iznad Vusanja u Opštini Plav.

Zaposleni u Nacionalnom parku Prokletije, planinari iz Plava, tamošnji policajci, službenici Granične policije, ali i pripadnici Gorske službe spasavanja Kosova danima su tragali za Njemicom i Poljakinjom koje su 13. avgusta na graničnom prelazu Grnčar ušle u Crnu Goru.

Direktor NP Prokletije Admir Lalić "Vijestima" je rekao da su dan kasnije one kontaktirale sa porodicom, koja je nakon toga i digla uzbunu.

"Automobil su ostavile 13. avgusta na parkingu ispred jednog lokala u Plavu i rekle momku koji tu radi da neće biti u Plavu tri ili četiri dana. Nisu se javile ni Turističkoj organizaciji, ni nama u NP Prokletije, ni policiji...Pretpostavljamo da su pošle na planinarenje i moguće je da kampuju u dijelu u kom nema dometa, ali svakako od kad nas je policija kontaktirala tragamo za njima", kazao je Lalić. 

Rekao je da je majka od planinarke iz Njemačke, nakon što joj se kćerka nije javljala, kontaktirala Interpol u Visbadenu, a oni kolege u Podgorici. 

"Ovdašnji Interpol je obavijesti OB Plav i Graničnu policiju, oni nas i od tada ih tražimo", rekao je on.

Preporučujemo za Vas