NAJBOLJE UČENICE PLUŽINA

Željana i Sanja dobitnice opštinske nagrade

Nagrada nosi ime mladog Pivljanina koji je iznenada preminuo u 20.godini. Blagojević je bio učenik generacije plužinske osnovne škole, kao i prvog i drugog razreda gimnazije. Bio je učesnik brojnih republičkih i saveznih takmičenja gdje je postigao izuzetne rezultate
857 pregleda 0 komentar(a)
Dobitnici nagrade, Foto: Opština Plužine
Dobitnici nagrade, Foto: Opština Plužine
Ažurirano: 20.08.2019. 12:06h

Nagrada „Branko Bane Blagojević“ za najbolje učenike osnovne škole i gimnazije u Plužinama dodijeljena je Željani Malović i Sanji Blagojević. Diplome i novčane nagrade najboljim učenicama završnih razreda uručio je predsjednik Opštine Mijuško Bajagić. 

Željani, najboljoj učenici u osnovnom obrazovanju uručena je nagrada u iznosu od 350 eura, dok je najuspješnijoj gimnazijalki Sanji Blagojević dodijeljena nagrada u iznosu od 600 eura.

Skupština Opština Plužine je u decembru 2009.godine donijela odluku o dodjeli nagrade za učenike generacije osnovnih škola i gimnazije u tom gradu, a sredstva za novčani iznos se obezbjeđuju iz opštinskog budžeta. 

Nagrada nosi ime mladog Pivljanina koji je iznenada preminuo u 20.godini. Blagojević je bio učenik generacije plužinske osnovne škole, kao i prvog i drugog razreda gimnazije. Bio je učesnik brojnih republičkih i saveznih takmičenja gdje je postigao izuzetne rezultate. U Italiji je završio treći i četvrti razred gimnazije, a bio je i izvanredan student građevine i arhitekture na Buknel univerzitetu u Americi.

Preporučujemo za Vas