Bar: Zbog dugova za vodu, biće isključenja

“Radi naplate potraživanja svakodnevno preduzimamo sve zakonom raspoložive mjere, jednako prema svakome, bez izuzetaka, uključujući tu i privremeno uskraćivanje dalje isporuke vode, jer samo na taj način možemo obezbijediti sprovođenje u praksi načela jednakosti građana pred zakonom"
2624 pregleda 3 komentar(a)
Bar, Foto: Shutterstock
Bar, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.08.2019. 19:12h

Iz Vodovoda i kanalizacije Bar (ViK) pozvali su sve korisnike da uredno izmiruju svoje obaveze po osnovu isporučenih količina vode, ističući da je to jedini prihod ovog preduzeća na kojem počiva održivost cjelokupnog sistema, jer će biti prinuđeni na nepopularne mjere isključenja dužnika.

“Radi naplate potraživanja svakodnevno preduzimamo sve zakonom raspoložive mjere, jednako prema svakome, bez izuzetaka, uključujući tu i privremeno uskraćivanje dalje isporuke vode, jer samo na taj način možemo obezbijediti sprovođenje u praksi načela jednakosti građana pred zakonom. Naravno, mjera privremenog uskraćivanja dalje isporuke vode ima u manjem broju slučajeva za posljedicu i da se ti korisnici samoinicijativno ponovo priključuju na javni vodovod, što je posebno karakteristično za jedan broj odmarališta u Sutomoru koja pokazuju neviđenu upornost da vodu sa javnog vodovoda koriste bez plaćanja naknade, ne vodeći u ostvarivanju tog cilja računa o posljedicama”, saopštio je izvršni direktor ViK–a Mladen Đuričić.

On je naglasio da ViK neće posustati u preduzimanju svih zakonskih mjera na naplati svojih potraživanja, “ma koje razloge dužnici nalazili kao opravdanje”. Ističući da poseban problem preduzeću predstavlja zastarjela vodovodna mreža, Đuričić je dodao i da mreža u prigradskim naseljima „zbog stihijske gradnje i neadekvatnih profila“ nije prilagođena potrebama građana, pa iz godine u godinu raste broj intervencija i na vodovodnoj i na kanalizacionoj mreži.

“Uz velike napore da svi naši korisnici dobiju dovoljne količine vode, mi smo posljednjih dana riješili vodosnabdijevanje dijela naselja Donja Tomba prespajanjem postojećih cijevi, otklonili veći kvar na vodovodnoj mreži u naselju Bjeliši, zamijenili dio cjevovoda u Spičanskoj ulici u Sutomoru... Mi ćemo i ubuduće učiniti sve što je u našim ljudskim i tehničkim mogućnostima da svim našim stanovnicima i gostima isporučimo dovoljne količine vode i obezbijedimo uredno odvođenje otpadnih voda”, kazao je Đuričić.

Bonus video: