“Interes da hotel bude izgrađen”

Iz Glavnog grada navode da firma “Societa Italo Montenegrina Investimenti” nije dobila dozvolu za gradnju
2267 pregleda 2 komentar(a)
Lokacija iza zgrade RTCG–a, Foto: Boris Pejović
Lokacija iza zgrade RTCG–a, Foto: Boris Pejović

“Uzimajući u obzir atraktivnost i položaj lokacije iza zgrade Radio-televizije Crne Gore (RTCG), svakako je interes Glavnog grada valorizacija tog zemljišta i privođenje planiranoj namjeni”, saopšteno je juče iz Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj Podgorice.

“Vijesti” su prije dva dana objavile tekst u kojem su navele da je “preduzeće ‘Societa Italo Montenegrina Investimenti’, čiji je predsjednik Odbora direktora Žarko Burić, dobilo urbanističko-tehničke uslove (UTU) da gradi na mjestu gdje je još 2006. godine postavljen kamen temeljac za hotelski kompleks iza zgrade RTCG–a.

“O svim budućim aktivnostima, po pitanju eventualne izgradnje na ovom prostoru, javnost će biti blagovremeno obaviještena”, navode iz Sekretarijata.

Iz Glavnog grada “Vijestima” nijesu odgovorili na pitanje kako je biti zaštićen interes države, ali su potvrdili da su vlasnici zemljišta od skoro 14.500 metara kvadratnih.

Iz Sekretarijata navode da pomenuto preduzeće nije dobilo “dozvolu za gradnju hotela”, već urbanističko-tehničke uslove koji su izdati saglasno važećem planskom dokumentu na ovom prostoru.

Izgradnja hotela, koji je započela italijanska kompanija “Bolići Investment”, sa kojom je Glavni grad formirao zajedničko preduzeće “Societa Italo Montenegrina Investimenti”, trebala je da bude gotova 2012, ali su za luksuzni kompleks iskopani samo temelji.

Burić je potvrdio da je sa Glavnim gradom preuzeo preduzeće “Societa Italo Montenegrina Investimenti” i da planira da gradi na toj lokaciji.

Bonus video: