Aco Đukanović tražio obračun komunalija za kompleks

Najveći vlasnik Prve banke želi da gradi u centru Podgorice
9736 pregleda 8 komentar(a)
Nekadašnja zgrada Direkcije pošta od 2007. Đukanovićevo vlasništvo, Foto: Luka Zeković
Nekadašnja zgrada Direkcije pošta od 2007. Đukanovićevo vlasništvo, Foto: Luka Zeković

Brat predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Aco Đukanović, zatražio je od Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora Glavnog grada da mu obračunaju komunalije za izgradnju turističkog kompleksa pored nekadašnje Direkcije pošta u centru Podgorice.

Najveći vlasnik Prve banke je zahtjev za obračun komunalija za urbanističku parcelu A206/1, koja se nalazi u sklopu urbanističkog plana “Stara Varoš”, podnio prije 15 dana a, navodi se u dokumentaciji, gradiće novi objekat mješovite namjene.

Na toj parceli, na obali Ribnice, predviđena je gradnja turističkog kompleksa od 4.000 metara kvadratnih, odnosno sedam spratova.

Planirana zgrada, kako se navodi, imaće dvije etaže garaža sa 38 mjesta za parkiranje, a namijenjena je za poslovanje različitih sadržaja - administracije, ugostiteljstva, smještaja turista, te za sport i rekreaciju.

Pored toga, on je podnio zahtjev za obračun komunalija za rekonstrukciju zgrada nekadašnje Direkcije pošta, pored koje namjerava da gradi novi kompleks.

Ta zgrada je takođe njegovo vlasništvo, nakon što je 2007. kupio od Telekoma za 1,1 milion eura.

Parcelu do zgrade na kojoj će graditi hotel trgovao je od porodice Lisičić za preko 300.000 evra.

Kako su “Vijesti” pisale krajem prošle godine, počele su pripreme za građenje hotela, odnosno raščišćen je teren za novu saobraćajnicu kojom bi se dolazilo do kompleksa.

Đukanović je godinama izdavao zgradu nekadašnje Direkcije pošta Agenciji za zaštitu ličnih podataka i Zavodu za metrologiju, a na osnovu toga je za nekoliko godina prihodovao preko pola miliona eura.

Za zgradu stare pošte, Đukanović je dobio dozvolu da može da je rekonstruiše, odnosno nadogradi, a po planu je predviđeno da bude namjenjena za poslovanje, odnosno za administraciju.

Za rekonstruisani objekat nekadašnje Direkcije pošta u sklopu parcele predviđeno je da bude 20 parking mjesta.

Bonus video: