Požar u Sutomoru ugašen

Požar je izbio jutros na nepristupačnom terenu u brdu iznad željezničke pruge
3837 pregleda 0 komentar(a)
Požar u Sutomoru, Foto: SZS Bar
Požar u Sutomoru, Foto: SZS Bar
Ažurirano: 26.08.2019. 21:48h

Požar koji je izbio jutros u Sutomoru na nepristupačnom terenu u brdu iznad željezničke pruge je ugašen, potvrdio je televiziji Vijesti načelnik barske vatrogasne službe Amir Muslić.

Kaže da će barski vatrogasci dežurati cijelu noć jer je zahvaćena velika površina borove šume, pa postoji mogućnost da vjetar raspiri vatru.

Požar je izbio jutros na nepristupačnom terenu u brdu iznad željezničke pruge. Saobraćaj kroz Sutomore je normalizovan popodne.

Ukupno 20 vatrogasaca iz Bara, sa kolegama iz Ulcinja i Petrovca, bilo je na licu mjesta, a u pomoć im je pristigao i avion "Dromader" Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

Načelnik barske Službe zaštite Amir Muslić rekao je "Vijestima" da je plamen izbio oko 07:00, te da je se raširio uz pomoć jakog sjevernog vjetra.

"Požar je izbio na nepristupačnom terenu iznad pruge, u visini odmarališta „Srbobran“, a vjetar ga je usmjerio prema naselju Brca, no, stanje je stabilno, nema nikakve opasnosti po objekte, vatra je daleko od kuća i pod kontrolom je", kazao je Muslić.

Zbog požara je dolazilo do gužve u saobraćaju, jer su jednu traku morali da oslobode zbog prolazaka vatrogasnih cistjerni.

Bonus video: