Kolašin: Plakete Gojku Vlahoviću i Branki Šćepanović

Ovogodišnja opštinska priznanja i nagrade biće uručene na svečanoj sjednici Skupštine opštine, povodom 28. avgusta, Dana opštine
2370 pregleda 1 komentar(a)
Gojko Vlahović, Foto: Dragana Šćepanović
Gojko Vlahović, Foto: Dragana Šćepanović

Plaketa Opštine Kolašin za ovu godinu pripala je predsjedniku Udruženja boraca i antifašista Kolašina Gojku Vlahoviću i solistkinji narodne mužike Branki Šćepanović, odlučio je danas Žiri za dodjelu opštinskih nagrada.

"Gojko Vlahović je dobio Plaketu za izuzetni dugogodišnji doprinos razvoju Kolašina. Vlahović je privrednik, sportista, sportski radnik i rukovodilac. Dobitnik je brojnih priznanja kojih ima više nego godina života, a u 92-oj je godini", obrazložio je žiri svoju odluku.

Branka Šćepanović, koja je rođena u Kolašinu, jedna je od najpoznatijih ženskih solistkinja narodne muzike u prošlom vijeku, na prostoru bivše Jugoslavije, piše u obrazloženju žirija.

"Posebno su je proslavile crnogorske izvorne pjesme a među njima je „Gledala sam s Koma plava“. Stihovi i muzika „gledala sam Kolašina, mala varoš al je fina“ i danas su originalni imidž grada."

Nagrade mladima dodijeljene su Bojanu Vlahoviću, najboljem studentu završne godine fakultete, kako i najboljim učenicama završnih razreda srednje, osnovne i Škole za osnovno mužičko obrazovanje Milici Popović, Tijani Jovanović i Jovani Vujisić.

Nagradu za najboljeg mladog sportistu je dobio Lado Vuković.

Ovogodišnja opštinska priznanja i nagrade biće uručene na svečanoj sjednici Skupštine opštine, povodom 28. avgusta, Dana opštine.

Bonus video: