Pješaci ugroženi na prelazima u Podgorici

Bahati vozači često koriste pješačke prelaze na bulevarima da bi se prestrojili u drugu traku i na taj način ugrožavaju i pješake, ali i druge učesnike u saobraćaju
3959 pregleda 12 komentar(a)
Ugrađeni “P” elementi, Foto: Glavni grad
Ugrađeni “P” elementi, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 28.08.2019. 21:56h

Zbog ugroženosti pješaka na prelazima u Podgorici, radnici “Puteva” su bili primorani da na više lokacija postave takozvane “P” elemente, a u narednom periodu će to učiniti i na drugim lokacijama.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada to je bilo neophodno, kako bi se obezbijedilo bezbjedno kretanje pješaka.

Objasnili su da su “P” elemente izradili i postavili radnici “Puteva”.

“Postavljeni su na tri lokacije na pješačkim prelazima na bulevaru u Donjoj Gorici. U Ulici oktobarske revolucije postavljena su dva takva elementa”, navodi se iz Glavnog grada.

Kako je “Vijestima” pojašnjeno, bahati vozači često koriste pješačke prelaze na bulevarima da bi se prestrojili u drugu traku i na taj način ugrožavaju i pješake, ali i druge učesnike u saobraćaju.

Ti saobraćajni prekršaji se dešavaju u svim dijelovima Podgorice.

“Zbog toga su ‘P’ elementi postavljeni i u Ulici serdara Jola Piletića, na dvije lokacije. U Ulici Jovana Tomaševića na jednoj lokaciji je to urađeno, kao i na Bulevaru Peka Dapčevića kod Katoličke crkve na Koniku”.

Kako su najavili, radnici “Puteva” će u narednom periodu, u skladu sa dobijenim nalozima od Sekretarijata za saobraćaj, ugraditi “P” elemente i na drugim lokacijama, a u skladu sa prioritetima.

Sugrađanin Ivan Sekulić kazao je “Vijestima” da je više puta bio u prilici da vidi vozače automobila kako svojim vozilom prolaze kroz pješački.

“Zbog toga podržavam postavljanje ovih prepreka, iako je to vjerovatno nepopularna mjera, očigledno da se jedino tako može stati na kraj nekulturi vozača”, istakao je Sekulić.

Sugrađanka, koja je željela da ostane anonimna, kazala je da je neophodno da saobraćajna kultura vozača u gradu bude na višem nivou.

“Očigledno je da mnogi krše propise, tako i na pješačkim prelazima. Možda bi više od svega pomogla rigoroznija kontrola, odnosno da se kazne počionioci tih prekršaja. Naravno, ima mnogo i pješaka, koji se ne pridržavaju pravila, tako da bi primjena propisa jednako na sve učesnike možda bila najdjelotvornija”, kazala je ona.

Bonus video: