Kvir Montenegro i Montenegro Prajd: Nećemo odustati, nećemo spustiti glavu

Iz ovih organizacija podsjećaju da su za svaki vid nasilja počinjenog nad lezbejkama, gej, biseksualnim i trans osobama krivi oni koji čine ove zločine iz mržnje, ali krivi su i svi oni političari koji već mjesecima "šire mržnju i netrpepjivost" prema toj zajednici
2377 pregleda 13 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kvir Montenegro i Montenegro Prajd osudili su napad na trans muškarca u Kolašinu i pozvali nadležne organe da što prije sprovedu efikasnu i detaljnu istragu svih aspekata ovog napada koji, prema informacijama objavljenim u medijima, ima elemente zločina iz mržnje počinjenog po osnovu rodnog identiteta žrtve, saopšteno je iz tih organizacija.

Oni su posebno pozvali Upravu policije, OB Kolašin i nadležno tužilaštvo da preduzmu sve da rasvjetle aspekte ovog događaja.

Kvir Montenegro i Montenegro Prajd podsjećaju da su za svaki vid nasilja počinjenog nad lezbejkama, gej, biseksualnim i trans osobama krivi oni koji čine ove zločine iz mržnje, ali krivi su i svi oni političari koji već mjesecima "šire mržnju i netrpepjivost" prema toj zajednici.

"Oni svojim nečinjenjem doprinose da prevagnu protivnici poštovanja naših ljudskih prava i zloupotrebljavaju ih zarad ostvarivanja svojih dnevno političkih interesa".

Pozvali su sve građane i građanke, predstavnike Vlade, političkih partija, institucija, organizacija civilnog društva i medija da u subotu 21. septembra na sedmom Montenegro prajdu u Podgorici dignu glas "protiv neviđene opresije kojoj smo izloženi posebno od onih kojima je zadatak da štite ljudska prava svih članova našeg društva".

"U subotu 21. septembra ćemo ponosno hodati ulicama Glavnog grada i nastaviti da se borimo za slobodu svih LGBT osoba iz cijele naše Crne Gore. Onima koji pokušavaju da nas zaplaše poručujemo da nećemo odustati, da nećemo spustiti glavu, nećemo se vratiti u 'svoja četiri zida' i da nas nasilnici nikada neće uplašiti, obeshrabriti i pokolebati".

Bonus video: