Opština Nikšić bi da izda dva poslovna prostora u Domu revolucije: Kvadrat od 0,97 do 1,21 euro

Poslovni prostori daju se u zakup za obavljanje trgovinske, uslužne i ugostiteljske djelatnosti
4817 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Doma revolucije, Foto: Miloš Zvicer
Detalj iz Doma revolucije, Foto: Miloš Zvicer

Opština Nikšić objavila je javni poziv za davanje u zakup javnim nadmetanjem dva poslovna prostora u Domu revolucije, od 827 metara kvadratnih i 1.823 metra kvadratna.

Oba poslovna prostora imaju po dio na prizemlju i na prvom spratu, a početna cijena zakupnine je 1,21 euro po metru kvadratnom sa uračunatim PDV-om za manji, odnosno 0,97 eura za veći.

Poslovni prostori se daju u zakup na period od 30 godina, a budući zakupci su obavezni da organizuju i izvedu sve neophodne radove, u cilju njihovog stavljanja u funkciju, u skladu sa idejnim projektima na koje je data prethodna saglasnost organa lokalne uprave nadležnog za poslove glavnog gradskog arhitekte. Idejni projekti sa predmjerom i predračunom radova za pomenute poslovne prostore, procijenjeni na iznos od 332.884 odnosno 370.775 eura, sastavni su dio tenderske dokumentacije.

Poslovni prostori daju se u zakup za obavljanje trgovinske, uslužne i ugostiteljske djelatnosti, s tim da se u poslovnom prostoru manje kvadrature na prizemlju može obavljati samo ugostiteljska djelatnost.

Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju domaća pravna lica, a prijave se mogu podnijeti najkasnije do 16. septembra do podne, dok će javno nadmetanje biti obavljeno četiri dana kasnije.

Poslovne prostore dobiće u zakup učesnik javnog nadmetanja koji ponudi najveći iznos zakupnine i koji je dužan da ih u roku od devet mjeseci, od dana zaključenja ugovora, privede namjeni.

Prošle godine kompanija “Knjaz” je na tenderu dobila u zakup prostor površine 1.572 kvadrata i ove jeseni tu će biti otvoren moderan sportski rekreativni centar.

Bonus video: