Ujedinjena Crna Gora: Prestanite da nagrađujete partijske kadrove, okrenite se nadarenima

"Izvršna vlast više i ne krije bezobrazluk. Osionost i nezainteresovanost za kritike motiviše ih da predlažu sramna rješenja"
545 pregleda 0 komentar(a)
Ujedinjena Crna Gora, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Ujedinjena Crna Gora, Foto: Ujedinjena Crna Gora

Ujedinjena Crna Gora poručila je izvršnoj vlasti da prestane "da potkrada državu i međusobno dijelite", i da će na taj način najbolji kadrovi koji se školuju ostati u Crnoj Gori.

Ministarstvo zdravlja razmatra mogućnost uvođenja pravila po kom bi studije medicine bile besplatne samo za one buduće ljekare koji se obavežu da će nakon završenog fakulteta ostati u Crnoj Gori.

"Izvršna vlast više i ne krije bezobrazluk. Osionost i nezainteresovanost za kritike motiviše ih da predlažu sramna rješenja. Najskuplji ljekovi u regionu, ogromno izdvajanje iz budžeta za kupovinu i onih koji su navodno besplatni, ne smetaju ministarstvu zdravlja da plasira nevjerovatnu ideju: studenti medicine treba da se izjasne prilikom preuzimanja indeksa da li će nakon studija ostati u Crnoj Gori? Navodno je to ideja na nivou razmišljanja - tek da se opipa puls javnosti. Kao da država školuje samo studente medicine, pa brine da uloženo u njih ne odnesu u inostranstvo", navodi se u saopštenju Ujedinjene Crne Gore.

Ističu da je ova i sve prethodne Vlade "potrošila na davanje stanova i kredita svojim partijskim kadrovima toliko koliko najbolji studenti medicine mogu da sanjaju".

"Niko nikada nije tražio od tih državnih službenika ili čak poslanika DPS-a da se obavežu da nikada neće tražiti beskamatni kredit ili stan na poklon. Menadžer iz Socijaldemokrata, koji je na čelu ministarstva zdravlja, plasirao je tako, skoro podmuklo, i preko ljudi iz ljekarske struke, spasonosnu i šovinističku ideju da se studenti pripitaju i potpišu šta su im namjere? Bilo bi orginalnije da im se uvedu neke takse od 100% ili zabrani prelazak državne granice dok ne posijede".

Iz Ujedinjene izvršnoj vlasti poručuju da prestanu da vladaju "nepotistički", te da nagrađuju "prosječne za partijsku vjernost, pa će oni nadareni shvatiti da je ovo njihova zemlja".

"Prestanite da svoju djecu šaljete u evropske i svjetske škole, i to opet od našeg novca, pa će najbolji učenici i studenti ovdje dobijati najbolje obrazovanje i živjeti za to da pomognu svojoj državi. Prestanite da zadužujete našu djecu i unučad, u korist vaših privatnih firmi, u korist profita vaše djece, pa će biti novca da školujemo i zadržimo najbolji kadar u zdravstvu. Smijenite, na kraju, nesposobnog ministra zdravlja koji vježba menadžerstvo i uvodi novotarije u čekaonicama, dok naši najbolji ljekari traže posao na kruzerima i širom Evrope", zaključuje se u saopštenju Ujedinjene Crne Gore

Bonus video: