Novi protest majki u petak ispred Skupštine

Savković je kazala da ih ni ukidanje člana sa kojim se do sada u roku od 18 mjeseci odlučivalo o tužbama Evropskom sudu za ljudska prava ne može zaustaviti da pošalju tužbe u Strazbur
2346 pregleda 0 komentar(a)
Savković na jednom od prethodnih protesta, Foto: Boris Pejović
Savković na jednom od prethodnih protesta, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.09.2019. 19:04h

Novi protest bivših korisnica naknada za majke sa troje i više djece biće organizovan u petak ispred Skupštine.

Predstavnica bivših korisnica naknada Željka Savković pozvala je sve da sa majkama brane svoje i dostojanstvo svojih domova.

„Oni koji su svih ovih godina pokušavali da učine nešto za Crnu Goru, na kraju su je doveli do dna, i to onog momenta kada su majkama oduzeli doživotno stečeno pravo“, istakla je Savković na konferenciji za novinare.

Savković je kazala da ih ni ukidanje člana sa kojim se do sada u roku od 18 mjeseci odlučivalo o tužbama Evropskom sudu za ljudska prava ne može zaustaviti da pošalju tužbe u Strazbur.

„Nema te vlasti koja može zaustaviti majke kako bi odbranile doživotno stečeno pravo“, poručila je Savković.

Ona je rekla da očekuje da vlast shvati da su griješili i da moraju ispraviti greške, kao i da je normalno u toj situaciji da daju ostavke sa funkcija.

„Jer ako su nama oduzeli doživotno pravo, onda trebaju da se oduzmu i njihove funkcije koje su sami sebe doživotno propisali“, kazala je Savković.

Ona je ponovo pozvala sve da se u petak pridruže mirnoj protestnoj šetnji i da zajednički zatraže ostavke onih koji su majkama oduzeli stečeno pravo.

Bonus video: