Šehović: Srednja mješovita škola objekat za ponos

Ministar najavio gradnju nove podgoričke gimnazije, kao i više škola i vrtića u glavnom gradu
4737 pregleda 4 komentar(a)
Šehović danas u Golubovcima, Foto: Zoran Đurić
Šehović danas u Golubovcima, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.09.2019. 19:55h

Na današnjoj svečanosti u Golubovcima otvorena je Srednja mješovita škola za koju je Vlada izdvojila 4,7 miliona eura.

Premijer Duško Marković kazao je da se radi o impresivnom objektu koji će mladim generacijama omogućiti najkvalitetnije školovanje.

"Ovo je samo jedan od 150 objekata koje je ova Vlada ili rekonstruisala ili izgradila", rekao je Marković.

On je zahvalio Direkciji javnih radova i timu na, kako je kazao, profesionalnom odnosu prema projektu koji je započeo u januaru 2017. godine.

Ministar prosvjete Damir Šehović kazao je da se radi o objektu za ponos, koji je rađen po svim savremenim standardima i da ispunjava najzahtjevnije kriterijume koji se očekuju od jednog obrazovnog objekta.

"Djeca koja gravitiraju sa ovog područja će imati priliku da se obrazuju za četvorogodišnje progame - opšti smjer gimnazije, ekonomski tehničar i poljoprivredni tehničar, kao i za trogodišnje programe - konobar, kuvar i frizer", rekao je Šehović.

Škola se, kako je kazao, prostire na 5,5 hiljada kvadratnih metara, u njoj ima mjesta za 750 učenika i posjeduje najveću školsku sportsku salu u Crnoj Gori, sa 480 sjedećih mjesta.

Šehović je, kada su aktivnosti u Podgorici u pitanju, kazao da će najvjerovatnije ove godine početi gradnja vrtića u Bloku 6, a najavio je i gradnju vrtića na Zlatici, Tuškom putu, u Siti kvartu i još jedan vrtić na Starom aerodromu.

Ministar je takođe najavio gradnju nove podgoričke gimnazije, ali i škole u Siti kvartu, na Zabjelu i Karabuškom polju.

Bonus video: